Zondag Hoofdklasse: TAC’90 vergeet kansen te benutten en buigt voor RKAVV

||||||||||||

Vooraf waren de posities van beide ploegen duidelijk. RKAVV kon redelijk relaxed aan de wedstrijd beginnen, terwijl TAC ’90 bij winst zichzelf een redelijke uitgangspositie kon verschaffen om het vege lijf te redden.

Tekst: Eugène Hercules         |       Foto’s: Franca Dobbe

Helaas begon de wedstrijd wat later dan was gepland. Assistent-scheidsrechter Arjum Muradium bleek tijdens de warming-up te veel last te hebben van een spierblessure. Gelukkig had scheidsrechter Joop Kok net een wedstrijd op het complex van TAC’90 achter de rug en hij was direct bereid om zijn collega te vervangen.

De eerste helft van deze derby begon redelijk gezapig. Het eerste gevaar kwam pas na ruim tien minuten toen Rensy Baradas namens de thuisploeg een voorzet van Randell Labordus op RKAVV- doelman Petter van Pruijssen mikte. Vlak daarna schoot Labordus een mooie kans naast het doel van de bezoekers. Illustratief voor deze eerste helft was daarna een aantal momenten op het middenveld waar beide ploegen elkaar de bal knullig toespeelden en dat zal toch waarschijnlijk niet de bedoeling zijn geweest.

RKAVV onttrok zich als eerste aan deze tijdelijke malaise. Een dieptepass van Zakaria Armani bereikte Remco Overdevest, die eerst op TAC’90-doelman Jhudamier Marchena stuitte, waarop Marchena ook de rebound onschadelijk maakte. Gesterkt door het prima keeperswerk van Marchena trok TAC’90 weer ten aanval.  De kansen werden echter door zowel Labordus alsmede Djameiro Rigters niet benut. Aan de andere kant was het Joep Reuvers, die na een corner de bal ver over het doel van de gastheren schoot. Met het rustsignaal van scheidsrechter Robbie Tiesinga werd de brilstand ook de ruststand.

Bij de aanvang van de tweede helft leek het erop, dat de beide trainers hun ploeg niet mals hadden toegesproken. Beide teams streden in het tweede gedeelte van de wedstrijd voor wat ze waard waren. RKAVV opende de score. Een hoekschop werd door de TAC’90-defensie matig weggewerkt en tot zijn eigen verbazing bemerkte Kashhayar Saeb dat hij rustig aan kon leggen voor een doelpoging. Zijn schot belandde over alle hoofden in de rechterbovenhoek van het doel van Marchena, die er alleen maar naar kon kijken: 0-1.  Het antwoord van de thuisploeg kwam vrijwel direct.  Het kreeg direct na de aftrap een corner die ook niet al te best werd uitverdedigd. Op de rand van de zestienmeter staande nam Jahir Valerius de bal ouderwets op de pantoffel en dat betekende dat beide ploegen weer gelijk stonden: 1-1.

De ploeg van Koswal kreeg de smaak te pakken en via één van zijn bekende snelle rushes kreeg Rigters de bal bij de ingevallen Yassin Irzi, die dankbaar afdrukte: 2-1. TAC’90 had daarna de winst voor het oprapen, maar wist de kansen niet te verzilveren. RKAVV-trainer Maurizio Ceccucci bracht vervolgens spits Luuk Gijsbertsen in en dat heeft TAC’90 geweten. Gijsbertsen was nog geen drie minuten in het veld toen hij aan het einde van een lange aanval als eindstation fungeerde en de gelijkmaker scoorde: 2-2). Beide ploegen streden daarna om het middenveld in handen te krijgen. Na bijzonder slordig balverlies van TAC’90 kreeg Robin Steffens de bal in de voeten gespeeld en vanaf 35 meter de bal knalde hij de bal pardoes in het net: 2-3. TAC’90 deed nog verwoede pogingen om de gelijkmaker te forceren, maar het was opnieuw Gijsbertsen die trefzeker was voor de bezoekers, die daardoor de drie punten mee naar Leidschendam namen: 2-4.

Teleurgesteld

Na afloop was de ploeg van Koswal natuurlijk extreem teleurgesteld. Het had zichzelf deze zondag de das omgedaan en dat viel na de zegenreeks van de laatste vier weken rauw op het dak. TAC’90 is nu gezakt naar de dertiende plaats op de ranglijst en is dus nog verre van veilig. Op tweede pinksterdag gaat de ploeg naar SDO, dat nog vecht voor haar laatste kans. Dus dat belooft een spannend duel te gaan worden.

(Klik HIER voor meer foto’s van TAC’90-RKAVV)