Haagse vrienden vragen Tristan Dekker het tegen ADO rustig aan te doen

De 2-3 overwinning vrijdag op ADO Den Haag smaakte extra lekker voor VVV Venlo-speler Tristan Dekker (foto). De geboren Hagenees met een Zuid-Koreaanse vader en Nederlandse moeder – en product uit de jeugdopleiding van ADO – knokte zich na maanden blessureleed terug in de Noord-Limburgse formatie.

Tekst: Peter Petit

En dan is het natuurlijk extra mooi wanneer je je comeback kan vieren met een doelpunt, zoals Dekker vrijdag overkwam. Tijdens een interview na afloop van de wedstrijd liet Dekker tegenover een verslaggever van de regionale nieuwssite L1 weten dat hij voorafgaand aan het duel tegen zijn oude club veel appjes van zijn Haagse vrienden kreeg. Dekker kreeg van zijn vrienden het verzoek het tegen ADO Den Haag vooral rustig aan te doen.

Kuitbeen

Maar volgens Dekker zocht VVV Venlo naar deze overwinning en was hij vooral blij daar met zijn doelpunt een steentje aan te hebben kunnen bijdragen. Tijdens het interview kwam Dekker ook nog terug op zijn langdurige blessure. Begin maart van dit jaar brak Dekker in de Limburgse derby tegen Roda JC zijn kuitbeen. ,,Ik ben er lang uit geweest, mentaal zat ik er wel doorheen. Ik heb thuis veel nagedacht. Dan gaat de knop om, ga je gas geven en dan is deze goal wel echt heerlijk. Ik ben blij dat ik tegen ADO heb kunnen scoren, maar het gaat toch echt om de drie punten”, aldus de 24-jarige verdediger die ook op het middenveld inzetbaar is.

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder