Haaglanden Voetbal Toernooi: organisatie polst clubs en trainers

Regeren is vooruitzien. Op dit moment kan niemand voorspellen wat de toekomst brengt. Kan er dit seizoen überhaupt nog gevoetbald worden, kan de KNVB de competitie nog herstarten. Het blijft nu nog koffiedik kijken. Toch kijkt Haaglanden Voetbal al vooruit.

De gedachten leven om dit seizoen – in gewijzigde vorm – alsnog het Haaglanden Voetbal Toernooi af te werken. Clubs op – min of meer – gelijkwaardig niveau, zaterdag en zondag door elkaar, in poulevorm tegen elkaar laten strijden, uitmondend in halve finales en een finale in elke categorie. Hoeveel clubs per poule is natuurlijk afhankelijk van het moment, dat één en ander gestart kan worden, m.a.w. wanneer er weer gevoetbald mag worden (en dan nog na een ruime oefenperiode). Alles in overleg met trainers en clubs. In die poulevorm spelen clubs dus thuis- en uitwedstrijden in de regio Haaglanden, dus geen verdere uitwedstrijden, alles in de buurt!

Waaraan denken wij? Een toernooi voor clubs in de 2e en 3e divisie, hoofdklassen en 1e klassen (za/zon), een toernooi voor de clubs in de 2e klassen (za/zon), een toernooi voor de clubs in de 3e klassen (za/zo) en een toernooi voor de clubs in de 4e klassen (za/zo).

Dat alles zou dan moeten uitmonden in één of twee grote finaledagen met vier finales. Aan diverse trainers en clubs hebben wij onze suggesties voorgelegd met het verzoek daarop te reageren. Maar het staat elke club of trainer vrij ons suggesties via de mail te doen toekomen. Ziet u zo’n toernooi zitten (doordeweeks of als daar de mogelijkheid toe is in het weekend), heeft u andere suggesties. Laat het ons weten: toernooien@haaglandenvoetbal.nl

Het spreekt voor zich dat er pas echte stappen genomen kunnen worden als er uitzicht is wanneer er weer (normaal getraind) en gevoetbald kan worden. Haaglanden Voetbal houdt u periodiek op de hoogte van de ontwikkelingen.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder