KNVB-beker: FC ’s-Gravenzande nipt voorbij zaterdagteam van Voorschoten’97

Voor de dinsdagavond stond de wedstrijd Voorschoten’97 – FC ’s-Gravenzande op het programma in de strijd om de KNVB-districtsbeker. Beide ploegen speelden in de voorbereiding van het seizoen ook al tegen elkaar en won FC ’s-Gravenzande met 3-2. In het verleden troffen beide clubs elkaar regelmatig in competitieverband en dat leverde vaak spannende en aantrekkelijke wedstrijden op.

Tekst: Jan Hoogenraad

Het was Voorschoten’97, dat in de zesde minuut op voorsprong kwam toen – na matig verdedigen van de Westlanders – Ronnie de Roode de bal eenvoudig kon binnentikken op aangeven van Mo Maatoug: 1-0. Hierna probeerde FC ’s-Gravenzande op gelijke hoogte te komen. De bezoekers waren veel in balbezit, maar in de afwerking lukte het maar niet. Een inzet van Twan van Meerten leverde niet meer op dan een hoekschop en een schot van Nick Ruigrok werd door doelman Stephan van der Niet gepakt.

Kansrijk

Ook Roy van Beek was nog kansrijk, maar wist het na ruim een kwartier spelen niet af te maken. In de 26e minuut was er een poging van Voorschoten’97, maar Martijn Hogenboom schoot de bal over en Benjamin Beumer zag zijn inzet via de FC ’s-Gravenzande-verdediging tot hoekschop worden verwerkt. Na een half uur spelen kwam FC ’s-Gravenzande weer op gelijke hoogte. Yuri Westhoff schoot de bal op de paal, waarna Twan van Meerten (foto) in de rebound raak kopte: 1-1. Vlak voor rust was Benjamin Beumer nog een keer gevaarlijk voor de thuisploeg, maar doelman Jurrian Jouvenaar pakte zijn inzet.

Ronde verder

In de beginfase van de tweede helft nog twee mogelijkheden voor de thuisploeg, maar Jim van der Krogt en een vrije trap van Nicky Guijt bleven zonder succes. Hierna was het toch voornamelijk FC ’s-Gravenzande dat de wedstrijd dicteerde. Frank Broos kopte uit een hoekschop van Twan van Meerten de bal rakelings over de lat en twee schoten van Roy van Beek werden tot hoekschop verwerkt en hij knalde de bal nog een keer op de lat. Nadat Twan van Meerten nog een keer net naast had geschoten, kwam FC ’s-Gravenzande een kwartier voor tijd op een verdiende 1-2 voorsprong toen Sil van Ooijen, op aangeven van Angelo Zwirs, de bal binnenkopte. Sil van Ooijen was zes minuten voor tijd nog een keer dicht bij een treffer, maar schoot in het zijnet. De thuisploeg probeerde in de slotfase nog langszij te komen, maar tot het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Cor van Elswijk was er geen verandering meer gekomen in de stand. Toch wel een verdiende overwinning voor FC ’s-Gravenzande, dat een ronde verder is in de strijd om de KNVB-districtsbeker.