KNVB-beker: VELO neemt na ‘pingels’ afscheid van bekeravontuur

In de tweede ronde van de KNVB-districtsbeker speelde VELO aan de Noordweg tegen Zwaluwen Vlaardingen, uitkomend in de Vierde Divisie. Het duel eindigde onbeslist in 2-2, maar via strafschoppen gaat Zwaluwen Vlaardingen door naar de volgende ronde.

Tekst: Louis de Letter

Het eerste wapenfeit was een schot van Yasin Mazlum van de Vlaardingers, maar de bal ging via de hand van VELO-doelman Deniz Pamuk en de lat over het doel. Uit een corner van Irshan Jagbandhan was VELO-verdediger Rens de Vries dicht bij een doelpunt, maar zijn kopbal ging net naast. Zwaluwen kwam voor rust nog op voorsprong door een vervroegd Sinterklaas-cadeau van scheidsrechter Groenendijk. Een lichte overtreding van Rens de Vries op Quincy Does werd zwaar bestraft en door de Vlaardinger zelf benut: 0-1.

Eenvoudig

In het begin van de tweede helft een eerste schot op doel van Vlaardinger Quincy Does, maar doelman Deniz Pamuk kon de bal eenvoudig stoppen. Na een misverstand tussen Rens de Vries en Mike Das kwam de bal voor de voeten van Ukbe Arslan, die zijn team op een 0-2 voorsprong bracht. VELO herpakte zich en scoorde de aansluitende treffer via een strafschop van Ricky van Mierlo (foto). VELO wilde meer en deed er nog een paar scheppen bovenop.

Afstand

Na slecht uitverdedigen van de Vlaardingse defensie kwam de bal voor de voeten van Ricky van Mierlo die van grote afstand de bal over de doelman in het net liet vallen: 2-2. VELO drong nog wel aan voor de overwinning, maar een kopbal van Rens de Vries uit een corner van Irshan Jagbandhan ging net naast het vijandelijke doel. Dus eindigde de wedstrijd in 2-2 en moesten er strafschoppen worden genomen. Juist Ricky van Mierlo, tweemaal gescoord in de wedstrijd, miste de eerste pingel en omdat Zwaluwen Vlaardingen niet faalde, gaat de formatie van trainer Henk de Zeeuw door naar de volgende ronde.

VELO kan zich nu gaan richten op de competitie met aanstaande zaterdag een belangrijke wedstrijd tegen de nummer twee op de ranglijst, het Delftse Wippolder.