O23-Cup: SVC’08 O23 niet opgewassen tegen REMO O23

Op Sportpark De Verademing trad SVC’08 O23 aan tegen de leeftijdsgenoten van REMO, die twee niveaus lager spelen. De thuisploeg zorgde voor een verrassing door SVC’08 uit het toernooi te knikkeren.

In de openingsfase liet het georganiseerde SVC’08 de bal aan het frivole REMO, dat moeite had om door de gesloten verdediging heen te spelen. SVC’08 was in de tegenaanvallen wel gevaarlijk. Na een vlotte combinatie in de counter had Joshua van den Bosch goed oog voor Daan Rog, die met een prachtig lobje bediend werd en de bal in kon koppen: 0-1. REMO kwam enkele minuten later op gelijke hoogte vanuit een vrije trap, waarbij de organisatie bij de Wassenaarders niet klopte: 1-1.

Off-day

Na 22 minuten kreeg SVC’08 een vrije trap. Colin Plug draaide de bal goed in richting de tweede paal en weer was het Daan Rog die zich liet gelden en de 1-2 inkopte. Met een half uur op de klok was het alweer gelijk. Een voorzet werd door de keeper van SVC’08 knullig losgelaten. De spits van REMO was het meest attent. De off-day van de SVC’08-doelman werd na 36 minuten compleet, nadat hij het veld moest verlaten met een rode kaart voor het neerhalen van een doorgebroken speler.

Hectisch

Na de hervatting wist REMO niet goed om te gaan met de man-meer-situatie en kreeg SVC’08 met snelle uitbraken de beste kansen. Maar waar REMO op de been bleef, moest SVC’08 in de 74e minuut buigen toen REMO bij de tweede paal de bal kon binnentikken. Na een blessure moest een speler van SVC’08 het veld verlaten en waren de wissels al gebruikt. In de hectische slotfase was van goed voetbal geen sprake meer. Het bezoekende team van trainer Marco Vredenbregt (foto) deed er alles aan om met negen man een doelpunt te forceren, maar zelfs de twee vrije trappen in de slotfase veranderden niets meer aan de eindstand: 3-2. De doelpunten van REMO kwamen op naam van Cagri Kucuksahin (2x) en Aoulad Yahya Abdelghani.