O23 Divisie 4: Verburch verslaat koploper FC ’s-Gravenzande

In poule E werd maar één duel gespeeld. FC Zoetermeer en sv Nootdorp kwamen een gelijkspel overeen. Verburch won in 4F het topduel van FC ’s-Gravenzande. Wanica Star was te sterk voor HMSH en WIK versloeg KMD. In 4G klopte DSO op vreemde bodem Woerden.

4e divisie E

FC Zoetermeer was gebrand op een zege op sv Nootdorp om twee redenen. Het overnemen van de koppositie van RKDEO 2 en de laatste twee duels tegen Nootdorp gingen verloren. Het duel golfde op en neer. Dan was de thuisploeg de betere ploeg en even later had sv Nootdorp weer de overhand. Na bijna een half uur spelen kwam een vrije trap van Ted Lieferink terug het veld in. In de rebound scoorde Caspar Buurman. FC Zoetermeer werd daarna de sterkere ploeg met veel beweging en positiewisselingen. De ruststand bleef echter 1-0. Na rust was sv Nootdorp veel scherper in de duels en kon halverwege de tweede helft de gelijkmaker aantekenen. De treffer kwam op naam van Koen van de Gaag: 1-1. Dit was ook de eindstand van het boeiende duel.

4e divisie F

Koploper FC ’s-Gravenzande moest een nederlaag slikken tegen concurrent Verburch. De Poeldijkers stapten met een 0-2 zege van het veld door treffers van Addis Halamahan en Lucio Duyvenstein. De thuisploeg – van trainer Richard de Koning (foto) – heeft nog steeds de leiding in 4F, maar Verburch heeft een wedstrijd minder gespeeld en twee punten achterstand.

WIK staat op een vierde plaats met maar een klein verschil met de topploegen. In het Zuiderpark werd KMD met 3-2 verslagen. De zesde overwinning op rij voor WIK. De Wateringers openden de score waarna Jamal Turan op aangeven van Surjonic Sambo de gelijkmaker produceerde. Na de 2-1 van Aimen Mohammed kwam KMD weer langszij. Na de 3-2 van opnieuw Mohammed had KMD geen antwoord meer.

Wanica Star was HMSH met 2-1 de baas. De thuisploeg speelde in een gewijzigde opstelling en kwam in een gelijkwaardige eerste helft op voorsprong. Een bal van Riaz Zahoer kwam via de voet van een speler van HMSH in het eigen doel terecht. In de slotfase van de eerste helft scoorde Mo Ben Koubia uit een vrije trap de 2-0. Na rust waren er kansen voor beide teams. Zezito Batista redde de eer van HMSH in de 85e minuut: 2-1

O23 4e divisie G

DSO boekte een prima resultaat in het uitduel bij laagvlieger Woerden. Het team van trainer Mark Privé keerde met een 0-3 overwinning terug naar Zoetermeer. Dinant Tromp (2x) en Mees van der Voorde scoorden de treffers voor DSO.

RKDEO hoefde niet in actie te komen. Tegenstander Olympia deelde mee dat het niet op zou komen omdat de club haar O23-team gaat terugtrekken uit de competitie.