Oefenvoetbal | HBS ziet VELO vlak voor tijd alsnog langszij komen

HBS speelde op sportpark Craeyenhout een oefenduel tegen VELO, één van de koplopers in de eerste klasse B van het zaterdagvoetbal. HBS wilde de nare smaak van het 0-4 verlies van afgelopen zondag tegen Rohda Raalte graag wegspoelen.

Tekst: Ton Beije

HBS kwam in de eerste helft op een 1-0 voorsprong, al had de ploeg van trainer Ekrem Kahya daar wel een strafschop voor nodig, die was toegekend wegens hands. Berend Kaster (foto) had geen probleem met de elfmetertrap. Vlak voor rust kreeg VELO een goede kans, maar die ging voor de Wateringers verloren.

Scherp

HBS kreeg mogelijkheden om meer te scoren, maar het vizier stond niet op scherp. VELO deed het wat dat betreft beter en kwam vlak voor tijd zelfs op gelijke hoogte. Na een Wateringse hoekschop verdween de bal in het HBS-doel: 1-1. De scheidsrechter van dit duel kwam overigens helemaal uit Tiel, een liefhebber dus!