Oefenvoetbal | sv Nootdorp nipt te sterk voor Westlandia (zo)

De zondagploeg van Westlandia, uitkomende in de Vierde Divisie, gebrukte de dinsdagavond voor het spelen van een oefenduel op De Hoge Bomen tegen zaterdag eersteklasser sv Nootdorp. De bezoekers vertrokken met een nipte 0-1 overwinning.

Tekst & foto’s: Sander de Hollander

Het eerste wapenfeit was voor Westlandia. Jeremy van Uunen hadal na zeven minuten pech met een schot op de Nootdorpse paal. Zes minuten voor rust nam echter sv Nootdorp – enigszins tegen de verhouding in – de leiding. Westlandia was namelijk in het eerste bedrijf veelvuldig te zien op de helft van sv Nootdorp. Bij één van de sporadische tegenaanvallen van de bezoekers in het eerste bedrijf werd Le-Shawn Lisse door Jaimy den Hartog op de rand van het strafschopgebied onderuitgehaald. Mo Ouarraki liet de bal vanuit de vrije trap over de muur in de verre hoek belanden: 0-1.

Na de doelwisseling had trainer Marco Jalink van sv Nootdorp wat wissels doorgevoerd, waardoor zijn ploeg meer aan de bal kwam en ook kansen kreeg. Vlak voor tijd werd het bijna 0-2, maar Joey van Maaren zag zijn schot via de binnenkant van de paal weer het veld in stuiten. Het bleef derhalve in Naaldwijk bij 0-1.