Beker Groep 1 poule 6 t/m 19: Concordia op schot, VUC buigt voor Brielle

||||||||||||||

Concordia besliste het uitduel bij DoCoS al in de eerste helft. De Leidse ploeg kwam de klap niet meer te boven. Concordia mag nu verder in het bekertoernooi. Dit geldt ook voor sv Den Hoorn dat DCV versloeg en sv Honselersdijk dat te sterk was voor Charlois (za). VUC ging ten onder tegen Brielle.

Tekst: Roland van der Linden          |      Foto’s: Koos Ophorst

Poule 6

Concordia speelde een sterke eerste helft tegen DoCoS. De Delftse ploeg toonde veel wilskracht en had een effectieve aanval die vier keer het net wist te vinden. Nick Krijnen (2x), Noah Keus en Dylan frenquet schoten de mannen van trainer Wesley Zandstra naar een 0-4 voorsprong. De tweede helft werd zakelijk en georganiseerd uitgespeeld. De jonge spelersgroep gaf bijna niets weg. Bij Concordia maakten Lasse Maas en Yorick van Meeteren hun debuut. Dankzij de 0-4 zege eindigde Concordia op de bovenste positie.

Poule 10

Voor VUC kwam een eind aan het bekertoernooi door een nederlaag tegen Brielle. De pinguïns konden aan Het Kleine Loo geen potten breken en gingen met 0-3 ten onder. De Haagse ploeg eindigde met drie punten uit drie duels op een derde positie.

Poule 16

sv Den Hoorn boekte een terechte overwinning op DCV en mag door de 3-1 zege verdere bekeren. In de eerste helft speelde de equipe van trainer John Hage uitstekend. Na de thee ging sv Den Hoorn meer mee in het spel van DCV, dat veelvuldig de lange bal speelde. Bas de Joode, Mo Ouhamu en Felix Nijman schoten de thuisploeg naar een 3-0 voorsprong voordat DCV de eer kon redden.

Poule 19

Op sportpark De Strijphorst nam sv Honselersdijk al voor rust afstand van sv Charlois. De Westlanders gingen aan de thee met een 2-0 voorsprong. Steyn de Bruin opende de score voor de thuisploeg, waarna Tom van Veen de tweede treffer voor zijn rekening nam.

Na de thee kwamen de Rotterdammers al snel terug in de wedstrijd. Al na vijf minuten viel de 2-1. Het duurde tot de 72e minuut voordat er weer gescoord werd. Opnieuw was Steyn de Bruin voor de gastheren scherp in de afwerking. Niet veel later was De Bruin voor de derde keer trefzeker en was het duel beslist: 4-1. Ben Wagener had het laatste woord en bepaalde de eindstand op 5-1. Dankzij de overwinning behaalde sv Honselersdijk een ticket voor de volgende bekerronde.