Bondscoach volgt ook oud-ADO Den Haag-speler Jerdy Schouten bij Bologna

Hij speelde vanaf 2008 in de jeugdopleiding bij ADO Den Haag, waar hij in 2016 een contract tekende. In zijn opleidingstijd stond Jerdy Schouten (foto) anderhalf jaar buitenspel wegens een blessure. Nu speelt hij bij Bologna en heeft bondscoach Frank de Boer hem in het oog.

Hij speelde ook in het Beloftenteam van de Residentieclub. Zat dicht tegen de hoofdmacht aan. Schouten wilde echter meer, een plaats in een eerste elftal. Hij koos voor Telstar. Excelsior haalde hem al snel naar Rotterdam. Daar speelde hij een sterk seizoen en nu anderhalf jaar geleden maakte hij de overstap naar het Stadio Renato Dall’Ara van Bologna.

Ontwikkeling

Sinds zijn verblijf in Italië heeft hij zich enorm ontwikkeld. Dit seizoen begon hij elf keer in de basis bij Bologna en maakte negen keer de negentig minuten vol. Eenmaal kwam hij als wisselspeler in het veld. Een speler die eigenlijk destijds te vroeg bij ADO Den Haag is vertrokken. In de Kerstspecial van Voetbal International liet bondscoach Frank de Boer zijn naam vallen. ,,De geijkte spelers kennen we nu wel, dus richten we ons op potentiële internationals, zoals Sven Botman die het goed doet bij Lille. En in Bologna ontwikkelt Jerdy Schouten zich ook heel sterk. Op zulke spelers let je dan extra, kan heel interessant zijn en hen brengen we in kaart. Er ligt al veel vast bij Oranje, maar de plekken 17 tot 23; die strijd is helemaal open, wat mij betreft.”

© Haaglanden Voetbal

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder