Purmersteijn uit district West I stopt met zaterdagselectie

Veel clubs zijn in de afgelopen jaren gestopt met selectievoetbal op de zondag en besloten door te gaan op of alleen te kiezen voor de zaterdag. Purmersteijn in West I stopt met ingang van komend seizoen echter met de zaterdagselectie en gaat alleen verder op de zondag.

Het bestuur is niet over één nacht ijs gegaan en liet de toekomst bespreken in een zogeheten DenkTank-commissie. Daarin zijn alle voor- en nadelen besproken. Het besluit viel het bestuur zwaar, de zaterdagtak was immers in kort tijdsbestek van de vierde naar de tweede klasse opgeklommen, maar na lang beraad leek dit de beste keuze voor de club.

Jeugd

Door het opheffen van de zaterdagselectie kan er meer aandacht gaan naar de jeugdafdeling. Purmersteijn wil een stabiele zondag Hoofdklasser zijn met zoveel mogelijk jongens uit de eigen jeugd of omliggende omgeving. Daarom wil de club de komende jaren zowel financieel, als qua faciliteiten, investeren in de jeugdopleiding.

Maarten Zegstroo, bestuurslid Technische Zaken van Purmersteijn, laat op de clubwebsite weten: ,,Wellicht lijkt het controversieel ten opzichte van beslissingen van andere verenigingen, maar tijdens onze sessies is duidelijk gebleken dat Purmersteijn nog altijd een echte zondagvereniging is.”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder