Warming-up Hoofdklasse (za): Richard Middelkoop: ,,Positie behouden’’

FC ’s-Gravenzande is bezig aan een goed seizoen. Met nog vier wedstrijden te gaan staan de mannen van Richard Middelkoop (foto) netjes op plek vijf. Zaterdagmiddag wacht voor de Westlanders een uitwedstrijd tegen Spijkenisse.

Tekst: Willem Lenting

FC ’s-Gravenzande won vorige week met 2-4 van DUNO. ,,Wij hebben zaterdag een volwassen overwinning behaald bij DUNO. We zitten in een positieve flow en gaan kijken wat de aankomende vier wedstrijden gaan brengen. Onze positie behouden en mogelijk Feyenoord inhalen is het doel voor de aankomende weken,’’ aldus trainer Richard Middelkoop, komende week ook te gast in ons TV-programma ‘Haaglanden Voetbal aan tafel’. De Westlanders spelen de laatste vier wedstrijden van het seizoen nog tegen Smitshoek, DHSC, Feyenoord en Spijkenisse. De Westlanders staan nu op de tweede plek in de derde periode. De eerste werd gewonnen door Zwaluwen en de tweede door ARC. Koplopers in de hoofdklasse A zijn met 55 punten FC Rijnvogels en Capelle.

Trainer

Zaterdagmiddag wacht een uitwedstrijd tegen nummer veertien Spijkenisse. vv Spijkenisse is opgericht op 1 juni 1946. De thuiswedstrijden worden gespeeld op Sportpark Jaap Riedijk, dat is vernoemd naar één van de oprichters. In het seizoen 2016-2017 werd vv Spijkenisse kampioen van de Hoofdklasse en promoveerde het naar de Derde Divisie. Een jaar later werd er in de nacompetitie tegen degradatie echter verloren van HSV Hoek, waardoor de club weer een stap terug moest doen. Sinds november is Peter Wubben de trainer. Wubben is de opvolger van Marco van Rijn, die bijna anderhalf jaar werkzaam geweest is bij Spijkenisse. Spijkenisse denkt met Peter Wubben de beste kans te hebben op behoud van een plaats in de Hoofdklasse. De club staat momenteel met slechts 28 punten op de veertiende plaats. Wel won het vorige week met 2-1 van Achilles Veen. Eind november wonnen de Westlanders thuis met 4-1.

Afwezigen

Over de personele bezetting zegt Middelkoop:,, We missen mogelijk Sander Koeleman Patrick Fonseca. Verder missen we Julian Berkhout en Scott de Graaf.’’ Het duel op Sportpark Zegersloot begint om 14.30 uur. Volgende week is FC ’s-Gravenzande vrij.

© Haaglanden Voetbal

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees verder