Zaalvoetbal: Kampioenschap kan FC Westland nauwelijks meer ontgaan

De zaalvoetballers van FC Westland zijn nog één punt verwijderd van het kampioenschap in de Topklasse. Maandagavond werd FC Maense in de Schiedamse Margriethal na een 1-3 ruststand met 2-9 aan de kant gezet.

Tekst: Peter Botman

In de openingsfase waren er kansen aan beide zijden. Mo Maatoug wist uiteindelijk op de doellijn de bal binnen te glijden voor de 0-1, waarna Yassin Irzi met een schot in de kruising 0-2 op het scorebord te zetten. FC Maense wist uit een vrije trap de aansluitingstreffer achter doelman Barry Botman te schieten, maar Kamal Amheye wist kort voor rust de 1-3 te noteren.

Verweer

Na rust was het verweer van de Rotterdammers een stuk minder, wat resulteerde in een doelpuntrijke tweede helft voor de Westlanders. FC Westland liep uit naar een 1-9 voorsprong, waarna FC Maense de eindstand op 2-9 wist te bepalen. Melvin Vissers, Mo Maatoug, Kamal Amheye en Yassin Irzi (foto) wisten allen twee keer te scoren, Morad Naimi maakte de negen vol.

Eén punt

Maandagavond 30 mei trapt FC Westland om 22.00 uur af tegen hekkensluiter TPP/Feyenoord Futsal 2 in het topsportcentrum in Rotterdam. FC Westland heeft aan één punt genoeg om zich officieel tot kampioen van de Topklasse te bekronen. De promotie naar de Eerste Divisie is inmiddels al binnen.

De plek van FC Westland in de Topklasse wordt ingenomen door het 2e team van FC Westland komend seizoen. Door een 2-6 zege bij concurrent Berkel afgelopen week is het tweede team van FC Westland niet meer te achterhalen door de concurrentie en is het kampioen geworden in de Hoofdklasse.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder