OPMERKELIJK

|

In deze rubriek tonen wij periodiek opmerkelijke zaken op en rond de voetbalvelden, die onze redactie tegenkwam op internet, twitter of instagram. Onderwerpen over voetballers of clubs uit het betaalde- en amateurvoetbal.

Wieffer (Excelsior) scoort tegen FC Volendam na knappe solo

Mats Wieffer, middenvelder van Excelsior, kreeg plots de bal voor de voeten in het competitieduel tegen FC Den Bosch afgelopen vrijdag in de Keuken Kampioen Divisie. Vervolgens begint hij aan een solo, die na liefst 75 meter eindigde in een treffer: de 0-2. De defensie van FC Volendam stond erbij en keek ernaar.

Een vreemde manier om een muurtje te vormen

Bij de topper in de Premier League tussen Liverpool en Manchester City een vreemd moment bij het vormen van een ‘muurtje’. Oleksandr Zinchenko gaat achter de muur liggen, maar volgens medespeler Rúben Dias niet op de juiste plaats. De oud-speler van PSV wordt vervolgens hardhandig (in zijn nekvel) verplaatst.

Arbiter Higler vergeet binnen minuut rood te geven

Bij het bekerduel tussen Excelsior en Vitesse vond er dinsdagavond al in de eerste minuut een gemene tackle plaats, waarvoor scheidsrechter Dennis Higler geel trok. Een overtreding waar echter rood voor gegeven had moeten worden.

Bij dit duel in de kwartfinale van de TOTO KNVB beker was nu wel een VAR aanwezig, maar die reageerde totaal niet. Dit tot verbazing van de ESPN-analisten Mario Been en Kees Kwakman. Excelsior-verdediger Brandon Ormonde-Ottewill zette vlak bij de zijlijn een sliding in op Oussama Tannane. In plaats van een bal te raken, werd Tannane vol op de enkel getroffen.

Kees Kwakman analyseerde: ,,De VAR was zeker effe koffie halen…. Een schandalige overtreding.”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder