Zaterdag 1A: VELO sluit seizoen waardig af met klinkende zege

De kans op een plaats in de nacompetitie was zeer gering, maar met een ruime 1-4 overwinning op hekkensluiter Zwaluwen’30 heeft VELO de competitie toch waardig afgesloten en is daarmee op de zesde plaats geëindigd.

Tekst: Louis de Letter

VELO speelde zonder de geblesseerden Ramon Ripson en Mike Das met onder meer Bas van Dommelen als debutant in de defensie, die zeker terug kan zien op een goede wedstrijd. In de eerste tien minuten enkele vrije trappen van Daan van Rossum en Sergi Roeleveld die echter zonder succes bleven. Na een kwartier spelen had VELO zomaar op achterstand kunnen staan toen Pieter Koopman alleen op het VELO-doel kon afgaan, maar zijn meerdere moest erkennen in doelman Dion van Wijk.

Slordig

Het spel ging heen en weer waarbij VELO soms erg slordig was in de passing en de tegenstander kansen gaf om de score te openen. Rond de twintigste minuut een grote kans voor Jerven Devid, maar in vrije scoringspositie ging zijn schot over het doel. Ook Calvin den Boer had de score kunnen openen, maar ook zijn schot ging ver over en Encho Margaritha zag zijn vrije trap gestopt worden door doelman Dion van Wijk. In de 35e een bijna succesvolle aanval van VELO, maar Ricky van Mierlo, diep gestuurd door Sergi Roeleveld, zag zijn inzet naast het doel gaan. Aan de andere kant een doelpunt in de ogen van geheel Zwaluwen’30, maar de KNVB-assistent vlagde niet of de bal wel of niet over de doellijn was, dus liet scheidsrechter Eren doorspelen. De VAR had misschien wel anders besloten. In de counter kwam de bal bij Sergi Roeleveld (foto) die na een snelle actie VELO op voorsprong bracht: 0-1. Tot aan de rust kwam er in deze stand geen verandering meer.

Paal

In het begin van de tweede helft, met Rens de Vries voor Mart Dubbeld, twee kansen voor Ricky van Mierlo om zijn positie als topscorer te verstevigen. De eerste doelpoging strandde echter op de paal en bij de tweede kans miste Van Mierlo, op een voorzet van Roderick Meinema, de bal om de stand te verhogen. Zwaluwen was met enkele aanvallen wel gevaarlijk, maar de finale afronding ontbrak. Het was juist VELO dat na dik een uur spelen wel weer wist te scoren. De diep gestuurde Ricky van Mierlo gaf een panklare voorzet op Sergi Roeleveld, die handig de doelman omspeelde en de 0-2 liet noteren. Zwaluwen wilde echter nog niet buigen, maar de VELO-defensie hield stand en ook doelman Dion van Wijk wist met enkele reddingen een tegendoelpunt te voorkomen.

Voetbalregel

Bij VELO waren inmiddels Jessy en Vince van Egmond alsmede Max Spilker als verse krachten in het veld gekomen als vervangers voor Ricky van Mierlo, Benjamin el Amrani en Mitchell Weissenberg. Na de gemiste kansen voor Zwaluwen werd de oude voetbalregel weer van kracht en wist VELO in de laatste tien minuten nog wel tweemaal te scoren. Nadat Jessy van Egmond eerst nog een grote kans had gemist, stond hij wel aan de basis van het derde doelpunt. Uit een vrije trap van Sergi Roeleveld bracht Jessy van Egmond de bal met het hoofd weer voor het doel en kon de vrijstaande Roderick Meinema eenvoudig scoren: 0-3. Kort daarna een grote kans voor Meinema, op aangeven van Jessy van Egmond, maar zijn schot ging nu hoog over het doel. Het vierde doelpunt kwam uit een strafschop van Sergi Roeleveld, nadat Daan van Rossum in de zestienmeter was gevloerd.

In de slotfase eerst nog een gemiste kans van Jessy van Egmond uit een voorzet van Sergi Roeleveld waarna Zwaluwen toch nog de spreekwoordelijke eer wist te redden. Een schot op doel van Jermey Wessemius belandde op de paal waarna in de rebound Joost Feld VELO-doelman Dion van Wijk wel wist te passeren: 1-4.

Blijdschap

Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Eren blijdschap bij VELO en groot verdriet bij Zwaluwen’30, dat met deze nederlaag degradeerde naar de tweede klasse. Het seizoen werd helaas enkele maanden onderbroken door Covid-19, maar kon gelukkig toch worden afgerond. De resultaten van VELO waren echter te wisselvallig om echt mee te doen voor de prijzen. Rest nu nog de Flynth Westland Cup met op dinsdag 7 juni op het terrein van de vv Naaldwijk een wedstrijd in de halve finale tegen Maasdijk.

© Haaglanden Voetbal

 

 

Lees verder