Warming-up Derde Divisie (zo): Westlandia moet winnen van HSC’21

Wie een paar weken geleden het in zijn hoofd haalde om een paar euro op direct lijfsbehoud van Westlandia te zetten, werd uitgelachen. De Naaldwijkers bungelden troosteloos onderaan de ranglijst en de club leek zich te gaan opmaken voor de Hoofdklasse. Toch is er de laatste weken hoop ontstaan en kan directe degradatie zelfs voorkomen worden. De ploeg van Cesco Agterberg is bezig aan een uitstekende uitsprint.

Tekst: Willem Lenting

Westlandia leek al dood en begraven, maar pakte afgelopen zondag tegen Groene Ster de allerlaatste kans om directe degradatie af te wenden. In een wedstrijd waarin het maar één helft lastig had met de Limburgers, boekte Westlandia een broodnodige 3-0 overwinning. En mag de ploeg hopen op een reddingsboei. Echter, door de winst van EVV op Hollandia, staan de Naaldwijkers nog steeds op een directe degradatieplaats. Het is Hollandia wel overstegen, maar het vindt EVV nog steeds boven zich. Op tweede pinksterdag is het dan ook alles of niets voor de ploeg van Cesco Agterberg (foto) en moet er in Haaksbergen worden afgerekend met HSC’21. Een loodzware missie, aangezien er in Haaksbergen nog gestreden wordt om de derde periodetitel en de thuisclub dus ook moet winnen. Bovendien is Westlandia ook nog eens afhankelijk van het resultaat tussen VV Dongen en EVV Echt.

Er wordt er achter de schermen ook al gewerkt aan de selectie voor dat nieuwe seizoen. Inmiddels is al bekend dat spelers als Patrick Batist, Melvin Vissers, Can Memisoglu, Kevin Schutte, Jedsel Markes en Anwar Beeldstroo zullen vertrekken van De Hoge Bomen.

HSC’21

Tweede pinksterdag gaan de Westlanders dus op bezoek bij HSC’21. HSC’21 begon ooit onder de naam DIO (Door Inspanning Ontspanning), maar omdat er bij de bond al een club speelde met diezelfde naam, werd het nog in hetzelfde jaar HAC (Haaksbergse Athletiek Club). HAC speelde in de RKF (Rooms Katholieke Federatie). In 1935 leidde een financieel geschil over de aanleg van een tweede veld tot de afsplitsing van een groep leden, dat ging spelen onder de naam HVC (Haaksbergse Voetbal Club). In 1939 werden beide verenigingen op last van het kerkbestuur en de RKF gesommeerd weer samen te gaan. In november 1939 was RKHSC (Rooms Katholieke Haaksbergse Sport Club) een feit. Nadat de RKF in 1940 was opgegaan in de KNVB werd RKHSC ingedeeld in de derde klasse. Na de degradatie in 1941 speelde de club jarenlang een bescheiden rol. In 1969 werden de letters RK voor de clubnaam geschrapt en werd de huidige naam HSC’21 aangenomen.

Opmars

In 1970 begon de grote opmars. Na veel kampioenschappen speelde HSC’21 in 1984 voor het eerst in de Hoofdklasse, toen het hoogste amateurniveau. Daar groeide de vereniging uit tot een topamateurclub en in 1999 werd HSC’21 zelfs algeheel amateurkampioen. Sinds het seizoen 2011-2012 speelt HSC’21 op het één na hoogste amateurniveau van Nederland. Belangrijke speler bij HSC’21 is Cenk Uguz. Uguz kreeg in 2018 een zwaar motorongeluk, werkte hard aan zijn herstel en is nu een belangrijke schakel voor de ploeg. Trainer bij HSC’21 is sinds 2017 Daniël Nijhof. De Tukker heeft als doel meegekregen zoveel mogelijk te spelen met eigen jongens. Nijhof is profvoetballer geweest bij FC Twente en NEC. In februari won Westlandia in eigen huis met 1-0. De wedstrijd op Sportpark Groot Scholtenhagen begint maandag om 14.00 uur.

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder