Steun nationale vrouwenploeg Engeland voor Sarina Wiegman

Coach Sarina Wiegman is haar Engelse vrouwenploeg dankbaar voor de steunbetuigingen na het overlijden van haar zus. De speelsters droegen donderdagavond bij het oefenduel met België rouwbanden als eerbetoon aan het familielid van de coach.

Sarina Wiegman na   de 3-0 winst in de oefenpartij: ,,Ze hebben me zo fantastisch gesteund. De aanvoerders kwamen naar me toe en vroegen of ze met rouwbanden mochten spelen om mij een hart onder de riem te steken. Het was een geweldig gebaar en ik weet zeker dat mijn zus trots zou zijn geweest”, sinds vorig jaar coach van de Engelse vrouwen na een succesvolle periode bij de Oranje-Leeuwinnen.

Sarina Wiegman onderbrak tijdelijk het trainingskamp met de Engelse selectie in de aanloop naar het EK om bij de uitvaart en de week vooraf bij haar familie in Den Haag te zijn.

Volgende week (24 juni) speelt Engeland in Leeds nog een oefenwedstrijd tegen Nederland, waarmee Wiegman in 2017 het EK in eigen land won en twee jaar later de WK-finale in Frankrijk bereikte.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder