Dion Malone (ex-ADO) mogelijk toch in actie voor NAC

NAC moet komend weekend in de belangrijke wedstrijd tegen concurrent De Graafschap voormalig ADO Den Haag-speler Dion Malone (foto) missen, omdat hij is opgeroepen voor de selectie van het Surinaamse elftal. Afgelopen maandag is hij al afgereisd naar Suriname.

Maar er kwam slecht nieuws voor de Surinaamse Voetbal Bond, want mogelijk kan bondscoach Dean Gorré geen profs in zijn ploeg opnemen in het WK-kwalificatieduel tegen Aruba, met uitzondering van Dimitrie Apai (W Connection). Dat duel wordt namelijk gespeeld in Florida. De Amerikaanse ambassade gaf namelijk afgelopen zaterdag aan, dat de Verenigde Staten geen personen toelaat die de afgelopen veertien dagen in of via een Schengenland hebben gereisd. De Surinaamse Voetbal Bond (SVB) doet er nu alles aan om tot een schikking te komen. Het Surinaamse nationale team speelt ook nog, maar dan in Paramaribo, tegen de Kaaimaneilanden.

‘Wegwerken’

Door de uitverkiezing voor de Surinaamse selectie, had Malone tegen FC Volendam ‘beter zijn vijfde gele kaart kunnen krijgen’ toen hij Volendammer Franco Antonucci tegen de grond werkte. Hij had dan door zijn afwezigheid (in verband met het Surinaams elftal) zijn wedstrijd uitsluiting (als gevolg van de vijfde gele kaart) weg kunnen werken tegen De Graafschap.

Nu zou hij echter, als de Surinaamse Voetbal Bond geen oplossing weet te vinden, mogelijk alsnog met NAC kunnen aantreden tegen De Graafschap.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder