Excelsior stelt Daan Bovenberg aan als opvolger van Ferry de Haan

De pas 32-jarige Daan Bovenberg neemt bij Excelsior Rotterdam de taak als algemeen directeur over van de naar sc Heerenveen vertrekkende Ferry de Haan. Bovenberg is bij de Rotterdamse club al sinds 2019 actief als commercieel directeur.

De Haan was op Woudestein zowel verantwoordelijk voor de algemene als de technische zaken, maar Bovenberg neemt alleen de eerste taken over. De oud-verdediger doorliep de jeugdopleiding bij de Kralingers en kwam van 2008 tot 2011 uit in het eerste elftal. Daarna speelde hij kort voor FC Utrecht en NEC om in 2014 weer bij Excelsior terug te keren. In 2016 stopte hij op 27-jarige leeftijd zijn actieve voetballoopbaan.

Uitdaging

Twee jaar later aanvaardde hij bij de club de functie van commercieel directeur. Die taak neemt hij er voorlopig nog bij. Op de site van Excelsior zegt Bovenberg: ,,Het vertrek van Ferry zorgt op de korte termijn voor een uitdaging. Tegelijkertijd geeft het ons ook een kans om zaken versneld te veranderen. Dit zullen we in de komende periode dan ook zeker gaan doen. Achter de schermen werken wij al langer aan een vernieuwd Excelsior. Onze positionering speelt hierin een belangrijke rol. De huidige situatie dwingt ons in eerste instantie om terug te gaan naar de basis. Van daaruit willen we met goed gedefinieerde kernwaarden, gemeenschappelijke doelen, een duidelijke structuur en vanuit een eenduidige visie gaan werken aan de toekomst”, aldus de nieuwe algemeen directeur.

© Haaglanden Voetbal

(Foto: Twitter)

Lees verder