Zaalvoetbal: Doelpuntloze wedstrijd levert Mazzel Stars één punt op

Na de winst van vorige week op Middelburg was het vrouwenteam van Mazzelstars er thuis weer klaar voor! Ditmaal tegen Zeemacht uit Den Helder.

De vorige wedstrijd won Mazzelstars in eigen huis. Maar deze keer beloofde het moeilijker te worden, want vorige week had Zeemacht nog gelijk gespeeld tegen Drs. Vijfje, de nummer één in de poule. Dus dat Zeemacht kansen zag, was duidelijk. Dat betekende dat Mazzelstars volle bak moest gaan.

Prooi

Gelijk na de aftrap ging het op en neer. In de tweede minuut al een kans van afstand voor Zeemacht. Gelukkig was de inzet een makkelijke prooi voor keepster Lindsay Maaskant. Na acht minuten kwam bij Mazzelstars Romy Snell in het spel en dit zorgde gelijk voor meer druk, maar helaas leverde het geen treffer op. Aan de andere kant voorkwam Ghizlan Abdellaoui een doelpunt van Zeemacht met haar teen.

Time-out

Na elf minuten vroeg de coach van Mazzelstars een time-out aan. Even alle neuzen dezelfde kant op en een peptalk om voor dat eerste doelpunt te gaan. Dat gebeurde ook bijna nadat Susan van der Berg de bal doorkopte naar Romy Snell, maar helaas was daar de redding van de Zeemacht-keepster. Daarna aansluitend een kans voor Zeemacht, maar die werd gemist. Wedstrijd ging gelijk op met kansen over en weer. Met nog vijf minuten op de klok waren er kansen aan beide kanten met ook nog twee goede reddingen van Lindsay Maaskant. Een saaie wedstrijd was het zeker niet voor de supporter.

Slidings

De beginfase van de tweede helft was voor Zeemacht. Mazzelstars zette aan, maar dit uitte zich niet in kansen. Mazzelstars zocht de lange bal, maar ook dat lukte niet. Deze fase van het spel was voor Zeemacht, dat steeds meer druk ging zetten. Het spel werd ook steeds fysieker, want beide teams knokten voor het eerste doelpunt. Er werden steeds meer slidings gemaakt om de bal te veroveren en er mocht ook veel. Het werd in de laatste zeven minuten wel heel spannend, want Zeemacht ging nog meer druk uitoefenen en was een aantal keer zeer gevaarlijk en dicht bij een doelpunt. Mazzelstars had geluk dat Lindsay Maaskant uitstekend stond te keepen en dat de paal goed in de weg stond, want die voorkwamen een treffer. Mazzelstars kreeg ook nog twee grote kansen, maar het bleef 0-0. Een belangrijk punt waar Mazzelstars heel blij mee mocht zijn.

(Foto: Martine Epskamp, sportsnap.nl)