KNVB blinkt niet uit in fatsoenlijke communicatie

Al maanden is Haaglanden Voetbal bezig samen met de KNVB – waarbij overigens het meeste werk tot nu toe is verricht door onze organisatie – om voor de standaardteams het KNVB Haaglanden Voetbal Regio Toernooi op te zetten, zodra er van overheidswege het groende licht gegeven zou worden.

Want natuurlijk is het belangrijk, dat de coronacijfers omlaaggaan en zowel de KNVB als Haaglanden Voetbal moeten afwachten tot nader bericht. De inschrijvingen van de clubs waren binnen, de poule-indelingen gemaakt, de wedstrijdprogramma’s samengesteld. Zo’n kleine 70 standaardteams waren inmiddels ingeschreven!

Natuurlijk werd steeds meer duidelijk dat de geplande ‘hele competities’ (zo’n tien wedstrijden) niet meer gehaald zouden worden. Wij keken nu uit naar een ‘halve competitie’ om de clubs toch de gelegenheid te bieden in de maand juni nog zo’n vijftal wedstrijden te spelen. Zonder dat de clubs zelf nog veel moesten gaan regelen. Het was de bedoeling de clubs nader te informeren na de persconferentie van komende week.

Vandaag (donderdagochtend) werden wij echter verrast door een publicatie op de KNVB-website, dat de toernooien om de Regio Cup niet meer doorgaan. Los van het besluit, vindt Haaglanden Voetbal het op zijn minst niet getuigen van een goede communicatie dat onze organisatie vooraf niet even is ingelicht. Nu kregen wij vragen van clubs, waarop wij vooralsnog het antwoord schuldig moesten blijven.

Het spreekt voor zich dat Haaglanden Voetbal hedenochtend haar ongenoegen heeft uitgesproken bij Jan Dirk van der Zee, directeur Amateurvoetbal van de KNVB, over de gevolgde procedure. Wat verstaat de grootste sportbond van het land onder het woord ‘samenwerking’? Daarover hebben wij in ieder geval onze bedenkingen!

Helaas hebben wij tot op heden nog geen enkele reactie ontvangen vanuit Zeist. Wij hadden voorgesteld – als de clubs dat tenminste zouden willen – om in de maand juni (mocht er gevoetbald mogen worden) een halve in plaats van een hele “competitie” af te werken. Dan hoeven de clubs verder weinig te regelen en staan er in ieder geval ieder weekend ‘oefenduels’ gepland. De voetbalbond zou dan voor de aanstelling van de scheidsrechters moeten zorgen. Op die manier zou toch nog voetballend (van begin tot eind juni) het seizoen afgesloten kunnen worden. We hadden op heel korte termijn kunnen ‘schakelen’, al beseffen ook wij dat de kans, dat er toestemming komt om nog wedstrijden te mogen spelen, heel klein is.

Al met al jammer, weer een verloren voetbalseizoen. Nu maar met veel optimisme vooruitkijken naar het nieuwe voetbalseizoen. Wij zijn al volop bezig met de voorbereidingen.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder