Dick Advocaat: ,,Door emotie aantal dingen verkeerd gezegd”

Bij de persconferentie van Feyenoord, in de aanloop naar de klassieker tegen Ajax, is trainer Dick Advocaat (foto) teruggekomen op enkele van zijn uitspraken vorig weekend na de wedstrijd tegen ADO Den Haag.

Vlak na het verlies in Den Haag liet Advocaat doorschemeren, dat hij wel eens voortijdig zou kunnen vertrekken bij Feyenoord. Vrijdag tijdens de persconferentie liet hij weten, dat echter nooit serieus te hebben overwogen. De Haagse trainer zei tegen ESPN in het Cars Jeans Stadion: ,,Als ik het elftal niet beter kan krijgen en ze niet meer in mij geloven, dan doe ik het beste voor Feyenoord.”

Frustratie

Vrijdag zei Advocaat als reactie daarop: ,,Vorige week heb ik door de emotie en frustratie een aantal dingen verkeerd gezegd. Dat kan mij ook weleens overkomen. Ik had nooit verwacht dat we van ADO zouden verliezen. Dan ga je dingen zeggen waarvan je later denkt: was dat wel verstandig? Dat was het niet.”

Trots

Advocaat ging later in de persconferentie nogmaals in op het onderwerp. ‘Wanneer ik spijt had van mijn emoties? ,,Toen ik in de bus terug zat, had ik spijt van mijn emotie. Maar ik was boos op mezelf, boos op de groep, boos op iedereen. Dan praat ik te veel en te lang met de media. Maar er is gewoon nog een goede samenwerking. Feyenoord is een fantastische club. Ik ben trots dat ik hier twee jaar heb mogen werken en wat mij betreft maken we het gewoon af.”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder