Ook Fons Groenendijk komt voor op lijstje De Graafschap

Bij De Graafschap is deze week trainer Mike Snoei ontslagen. Een dus verschijnen er al snel namen van trainers, die mogelijk vanaf komend seizoen de technische scepter kunnen gaan zwaaien in Doetinchem.

Dagblad De Gelderlander waagt zich al aan een lijst van vijf namen. Op dat lijstje komt ook de voormalige trainer van ADO Den Haag, Leidenaar Fons Groenendijk (foto), voor. Mike Snoei moest bij De Graafschap plaatsmaken, omdat hij er niet in slaagde de ploeg naar de Eredivisie te brengen. Met de haven in zich strandde De Graafschap in de laatste week. In de reguliere competitie lukte het niet tegen Jong Ajax en Helmond Sport en in de play-offs gingen de Superboeren thuis onderuit tegen Roda JC.

Draagvlak

De Graafschap-voorzitter Martin Mos tegen de regionale krant: ,,Het draagvlak is weggevallen. Bij de supporters, de sponsors en ook in de organisatie. Toch voelt het een beetje als scorebordjournalistiek. Als we van de wedstrijden tegen Jong Ajax en Helmond Sport er een hadden gewonnen, had Mike er nog gezeten. Hij heeft ook een enorme hoeveelheid punten gehaald. Dat is het probleem ook niet. Wel dat hij geen prijs heeft gepakt.”

Lijstje

Op het door De Gelderlander genoemde lijstje komen – naast Fons Groenendijk – ook de namen voor van Joseph Oosting (assistent Vitesse), Darije Kalezic (MVV), Mitchell van der Gaag (Jong Ajax) en Hans de Koning (zonder club en eerder dit seizoen ontslagen bij VVV Venlo). Ook wordt op social media de naam genoemd van John Stegeman, die dit seizoen tussentijds het veld moest ruimen bij PEC Zwolle.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder