Steijn over actie NAC-fans: ,,Kippenvel als je ze de straat in ziet komen”

NAC speelt vanavond in de halve eindstrijd van de play-offs, met als inzet een plek in de finale om een ticket voor de Eredivisie volgend seizoen, uit tegen FC Emmen. Een zware klus weet ook de Haagse trainer van NAC Maurice Steijn (foto), maar hij weet zich gesteund door de fans.

De ploeg uit Breda kreeg dinsdag steun van haar supporters, die door het afsteken van vuurwerk en het zingen van liederen de selectie wilden steunen. Maurice Steijn geniet ervan. Tegen BN De stem zei hij: ,,Geweldig. Als je ziet hoe het leeft in Breda. Heel mooi voor de groep dat ze het op deze manier meekrijgen. Kippenvel als je ze de straat in ziet komen. Deze club snakt naar promotie. De druk ligt niet alleen bij Emmen, de druk is hier ook immens om te promoveren.”

Wedijveren

Steijn gelooft nog steeds in een mooi slot van het seizoen voor zijn ploeg. ,,Helaas is het niet gelukt via de reguliere competitie. Maar wij hebben een prima elftal om te kunnen wedijveren met Emmen. Wij zijn een ervaren ploeg met eredivisie ervaring. Ik schat het op 50/50. Wij hebben veel respect voor Emmen, maar ik vind wel dat wij van eigen kracht mogen uitgaan.”

De winnaar van de ontmoeting vanavond in Drenthe (aanvang 21.00 uur) speelt zondag op eigen veld tegen de winnaar van het andere duel vandaag (om 18.45 uur) tussen NEC en Roda JC.

© Haaglanden Voetbal

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder