Jack’s League: Excelsior Maassluis haalt punten op bij IJsselmeervogels

Excelsior Maassluis leverde zaterdag goed werk af. De formatie van trainer Dogan Corneille kon met een 0-2 overwinning de thuisreis maken. Na de 0-1 voor rust en viel de tweede treffer al direct bij het begin van het tweede bedrijf.

Tekst: Ton Beije

Excelsior Maassluis kende een prima start uit bij IJsselmeervogels. In de zevende minuut was er al een mogelijkheid voor Gabri Urbanus, maar zijn schot verdween via de muur naast het doel van IJsselmeervogels. Voor de thuisploeg bleek het uitstel van executie, want een minuut later was het wel raak. Uit een hoekschop van Urbanus werkte Kevin Ringeling (foto) de bal binnen: 0-1.

In de twaalfde minuut dacht Excelsior Maasluis de marge te verdubbelen, maar de treffer van Giovanni da Fonseca werd afgekeurd vanwege buitenspel. Een knap schot van Luivienno Statia werd fraai onschadelijk gemaakt door doelman Julian Prinsen van IJsselmeervogels. Na twintig minuten kopte Gabri Urbanus bijna raak, maar de bal werd door Daniël van Son van de doellijn gehaald. En aan de andere kant werd ook een bal van de lijn gehaald. Luivienno Statia stond bij de paal bij een corner van Mike van de Laar, die indraaide, maar dus voor de lijn werd gekeerd.

Prooi

Vlak daarna werkte Daniël van Son de bal bijna in eigen doel, maar Julian Prinsen kon nog net redding brengen. Een volley van Danny van den Meiracker werd een simpele prooi voor Excelsior-doelman Jean Paul van Leeuwen.
Na een half uur spelen was IJsselmeervogels dicht bij een treffer. Steven Sánchez Angulo kreeg een bal niet op doel na een voorzet van Jerrel Hak. Ook Daniël van Son kan niet afdrukken. Met een 0-1 stand brak de rust aan.

Diagonaal

In de tweede helft kwamen de bezoekers al binnen twee minuten op 0-2. Na een pass in de diepte schoot Dave van Delft de bal diagonaal langs doelman Julian Prinsen. Aan de andere kant was na een uur spelen Pieter Langedijk dicht bij de aansluitende treffer, maar hij vond doelman Van Leeuwen op zijn weg. Een minuut later leek Vincent van den Berg het duel in het slot te gooien, maar zijn schot ging maar rakelings langs het doel van de gastheren. Maar ook na vier extra minuten bleef het op de Westmaat bij 0-2.