Jack’s League: Excelsior Maassluis moet buigen voor Jong FC Volendam

Excelsior Maassluis heeft de uitwedstrijd tegen Jong FC Volendam met 3-1 verloren. Bij rust keken de Tricolores al tegen een kansloze 3-0 achterstand aan. Voor Jong FC Volendam zit het seizoen er nog niet op.

Tekst: Thomas Hofman

Halverwege de eerste helft dacht de thuisploeg al op voorsprong te komen, maar de treffer van Milan Zonneveld werd afgekeurd wegens buitenspel. Een paar minuten later was het wel raak voor Zonneveld: 1-0. Na een halfuur werd het 2-0 uit een Volendamse hoekschop. Sjors Kramer kopte de bal achter doelman Van der Kleij.

Eretreffer

Op slag van rust werd het zelfs 3-0 voor de thuisploeg. Verdediger Jay Koorndijk rondde af na een goede pass van Billy van Duijl. In de tweede helft deed Excelsior Maassluis iets terug. Giovanni da Fonseca gaf een panklare voorzet op Luivienno Statio (foto), die de eretreffer op zijn naam mocht brengen: 3-1.

Jong Volendam moet nu play-offs spelen voor handhaving. Woensdag wacht de eerste wedstrijd, uit tegen Jong Almere City.