Nacompetitie Hfd./1e klasse: Duel FC Boshuizen-AGB haalt einde niet

Het duel, met als inzet een plaats in de finale tegen Heino voor een ticket naar de Hoofdklasse volgend seizoen, tussen FC Boshuizen en AGB haalde zondag in Leiden de eindstreep niet. Scheidsrechter Marijn Pijnenburg staakte het duel in de 94e minuut bij een 1-2 voorsprong voor de Amsterdammers.

Pijnenburg had ook in de eerste helft het duel al een keer stilgelegd vanwege te veel vuurwerk dat door de aanhangers van AGB werd afgestoken. Nadat FC Boshuizen voor rust de leiding had genomen, kwam AGB, de ploeg van trainer Hursut Meric (oud-speler van ADO Den Haag), nog voor de thee langszij. Nadat de pauze kwam AGB op 1-2, maar die treffer werd geannuleerd vanwege buitenspel. Daarna kwamen de bezoekers alsnog op 1-2.

Afkoelingsperiode

Tegen het einde van het duel gaf één van de assistenten langs de lijn van scheidsrechter Pijnenburg aan, dat hij zich bedreigd voelde. De arbiter stuurde vervolgens iedereen naar binnen. Een afkoelingsperiode bleek niet te helpen, waarop de leidsman besloot het duel definitief te staken in de 94e minuut bij die 1-2 stand. Werk aan de winkel voor de KNVB!