Nacompetitie zaterdag 1e/2e klasse: DSO bindt ook vv Papendrecht aan zegekar

|||||||||||||||||||||||||||||||||||||

Opnieuw succes voor het Zoetermeerse DSO. Na eerdere winst tegen CION in de strijd om een plek in de eerste klasse, stond de equipe van Bert de Best opnieuw voor een grote opgave. vv Papendrecht was een tegenstander van ander kaliber dan CION, maar ook deze hobbel werd succesvol genomen. De ploeg kan zich gaan opmaken voor de finale.

Tekst & foto’s: Eric de Wit

Een mooier begin van de wedstrijd kon DSO van tevoren niet voorspellen. Al in de eerste minuut kwam de thuisploeg op voorsprong. Jeffrey Aarts kopte de bal richting Sahr Kabuta, maar een verdediger van de bezoekers kopte de bal in eigen doel: 1-0. Dit gaf de rood-groenen duidelijk een enorme boost en zij gingen direct op jacht naar meer doelpunten, gesteund door een grote schare publiek, die voor een uitstekende sfeer zorgde op sportpark Bentwoud.

Na ongeveer een kwartier spelen kreeg vv Papendrecht een enorme kans om langszij te komen, maar met een katachtige redding voorkwam doelman Sven Wolsheimer dat Lorenzo van Wijk kon scoren. Enkele minuten later volgde een nieuwe kans voor de bezoekers, maar het schot van Wesley Tilroe ging over het doel.

Kort voor rust hadden de gasten enorm veel geluk nadat Jurian Koevoets over de linkerkant een aanval opzette. Zijn voorzet werd door de defensie van vv Papendrecht verkeerd ingeschat en via een verdediger ging de bal over de uitlopende doelman Roy Rijntjes, maar de bal belandde op de lat. In deze fase van de wedstrijd gingen de kansen over en weer. De Papendrechters mochten op slag van rust een vrije trap nemen, net buiten het strafschopgebied, maar opnieuw bracht Sven Wolsheimer redding met een mooie safe.

Kort na rust kwam vv Papendrecht langszij door een doelpunt van Lorenzo van Wijk en wat volgde was een wedstrijd met kansen aan beide kanten, maar de spitsen aan beide zijden waren niet scherp genoeg om deze af te maken. Een totale ontlading na twintig minuten spelen, nadat Timo Reinhardt zichzelf en de doelman van vv Papendrecht verraste en de 2-1 aantekende. In de slotminuten kreeg de bezoekende ploeg nog een aantal grote kansen om de stand weer gelijk te trekken, maar het bleef bij kansen. Ook Sahr Kabuta kreeg een opgelegde mogelijkheid om zijn tweede doelpunt van de avond te scoren nadat hij alleen op doelman Rijntjes afging, maar de goalie was op tijd en attacheerde de uitbraak van Kabuta.

DSO kan zich na deze overwinning gaan opmaken voor de finale die zaterdag op neutraal terrein gespeeld zal gaan worden tegen HVC’10, dat met 1-2 afrekende bij Heinenoord.