Vrouwen: Beloften ADO Den Haag winnen na strafschoppen

In de play-offs van de beloftencompetitie kwam ADO Den Haag uit tegen PEC Zwolle. Er was geen winnaar na de reguliere speeltijd. In de strafschoppenserie sloegen de Haagse vrouwen alsnog toe. Trieste gezichten bij de ploegen die uitkomen in de eerste en tweede klasse. Noch SEP, RKDEO of RKAVV kon de winst pakken.

Beloftencompetitie

In de tweede ronde van de play-offs kwam ADO Den Haag na een moeizame start toch goed uit de startblokken tegen PEC Zwolle. Een hoekschop van June Burgers werd door Wendy Balfoort ingeschoten: 1-0.  Kansen genoeg voor de Haagse vrouwen, maar het waren de bezoekers die kort na de rust op gelijke hoogte kwamen. De 1-1 bleef tot het eindsignaal op het bord staan. In de beslissende strafschoppenserie speelde Bo van den Bosch een hoofdrol. De doelvrouw hield te ballen tegen en scoorde zelf ook nog. ADO Den Haag won de lange serie uiteindelijk met 10-9.

1e klasse C

SEP keerde met lege handen terug uit Amsterdam. Buitenveldert 2 bleek met 2-0 de betere ploeg te zijn. Ook RKDEO had een weinig productieve middag tegen Hoogland. Het uitduel ging met 3-0 verloren.

2e klasse B

Na de ruime zege op Zuidland had RKAVV hoop op een goed resultaat tegen het sterke ARC. De thuisclub uit Alphen scoorde in de laatste tien minuten voor de rust twee keer. Na de hervatting kwam de 3-0 op het bord. RKAVV herpakte zich en kwam door treffers van Jessie van Leeuwen (foto) en Kim Smulders weer helemaal terug in het duel: 3-2. Met nog twaalf minuten te spelen gooide ARC het duel definitief op slot: 4-2.

3e klasse B

Taurus ging in het uitduel bij RVC’33 hard onderuit. De laagvlieger schoot met een 8-0 zege flink uit haar slof tegen de studenten. Voor RKDEO 2 viel de nederlaag nog veel groter uit. Koploper AFC liet de Nootdorpse vrouwen alle hoeken van het veld zien getuige de 14-0 uitslag. Het duel tussen Antbaribari 2 en SEP 2 werd niet gespeeld, omdat de Rotterdamse thuisploeg geen team op de been kon brengen.

3e klasse E

Koploper Forum Sport speelde tegen Concordia voornamelijk op de helft van de tegenstander. In de twaalfde minuut zette Eline Hoogteijling Forum Sport op een 1-0 voorsprong. Daarna werden twee treffers volgens de Voorburgse vrouwen zeer onterecht afgekeurd.  Roxy Visser kon alsnog de 2-0 aantekenen. Een te korte terugspeelbal leverde de 2-1 op via Zoé Gerritsen. Concordia bood goed tegenstand, maar kon een nieuwe treffer van Eline Hoogteijling niet voorkomen: 3-1. Gelijk erna zag de keeper van Forum Sport er niet goed uit bij een hoge bal en kon Pippa van Brugge van dertig meter afstand Concordia terug in het duel brengen: 3-2.  De thuisploeg ging nog op zoek naar een grotere voorsprong, maar het mooie duel eindigde in 3-2.