Zaterdag 2C: Dozijn treffers voor Westlandia tegen degradant Van Nispen

||||||||||||

Op sportpark De Hoge Bomen in Naaldwijk heeft de zaterdagtak van Westlandia tegenstander Van Nispen verpulverd. De zekere degradant in de tweede klasse C keerde met een 12-0 (!) nederlaag terug naar De Zilk.

Tekst: Hans Kulk                     |     Foto’s: MFH-Design

Na twee duels op rij te hebben verloren wilde de zaterdagtak van Westlandia wel weer een keer winnen, om de hoop op nacompetitie, hoe klein ook, in leven te houden. De mannen van trainer Theo Verbeek maakten er zaterdagmiddag een ‘slachtpartij’ van. ‘Slachtoffer’ Van Nispen, reeds gedegradeerd naar de derde klasse, werd gevierendeeld en verpulverd door de gastheren uit Naaldwijk. De teller stopte pas bij 12-0.

Een verslag schrijven over een totale nutteloze wedstrijd voor de bezoekers gaat in deze wat te ver. We beperken ons daarom tot een korte samenvatting van de doelpuntenmakers. Van Nispen was gekomen met elf veldspelers. Na een klein half uur, bij het derde doelpunt, viel de doelman uit, moest een veldspeler tussen de palen plaatsnemen en ging de grensrechter meevoetballen!

De Westlanders leidden halverwege met 5-0 door drie treffers van Tim van der Voort (1-0, 2-0 en 5-0) en twee van Roy van Beek (3-0 en 4-0). In de tweede helft gingen beide spelers rustig verder met doelpunten maken. Tim van der Voort was verantwoordelijk voor de 6-0 en 7-0, terwijl Roy van Beek de 8-0 aantekende. Na de 9-0 van Vince van Hagen zorgde Roy van Beek met zijn vierde treffer voor een 10-0 tussenstand. En nog was de koek niet op op sportpark De Hoge Bomen in Naaldwijk.  Nadat de ingevallen Yordi van Beek de 11-0 binnen had geschoten, bepaalde Vince van Hagen twee minuten voor tijd de eindstand op 12-0.

Een hele simpele overwinning voor Theo Verbeek en consorten en daarmee is alles over het duel tussen reus Westlandia en het nietige Van Nispen eigenlijk wel gezegd.