Zaterdag 2C: SVC’08 leeft op tegen zwak Van Nispen

|||||||||||||||||||||

Het was voorafgaande aan de wedstrijd wel duidelijk dat mocht SVC’08 nog enig perspectief houden om zich uit de degradatiezone te spelen, het Van Nispen zou moeten verslaan.

Tekst: Jaap Lolkema             |      Foto’s: Aad van der Knaap

Gewaarschuwd door de moeizame uitwedstrijd destijds, waar nipt met 1-2 werd gewonnen, werden de zaken vanaf het beginsignaal energiek aangepakt, wat leidde tot een snel openingsdoelpunt, waarna SVC’08 geen kind meer had aan de zwakke ploeg uit De Zilk.

Bi SVC’08 keerde Wesley Storm terug onder de lat en kon Thomas Hughes weer op een basisplaats rekenen. Dat deze twee wissels nou bepalend waren voor een veel beter spelend SVC’08 dan vorige week tegen RCL, zou veel te ver gaan. Wel werd duidelijk dat SVC’08 met een geheel andere instelling aan de wedstrijd begon dan vorige week. De tegenstander werd vanaf de aftrap opgejaagd en vastgezet op eigen helft. In de vijfde minuut leidde dit al tot het openingsdoelpunt van SVC’08.  Dylan Schotmeijer nam de bal uit de lucht op de schoen en schoot de van dichtbij hard in. Waarmee hij zijn eerste competitiedoelpunt voor SVC’08 1 scoorde: 1-0.

Deze snelle treffer gaf SVC’08 het nodige vertrouwen en Van Nispen kwam er gewoon niet aan te pas. Aanval na aanval golfde op goalie Pascal Roelen af, maar het vizier stond nog niet echt op scherp bij SVC’08, dat in de dertigste minuut een domper kreeg te verwerken. Aanvoerder en gangmaker Jordy de Bruin raakte dusdanig geblesseerd aan de enkel dat hij zich moest laten vervangen door Pepijn Knoester. Deze stond nog niet in het veld of de opgekomen Gino van de Water rondde een prima combinatie met Elliot Pattinama doeltreffend af: 2-0. Nog voor rust kreeg Dylan Schotmeijer de kans om de marge op drie te brengen, maar zijn kopbal van dichtbij ging naast het doel.

In de tweede helft gebeurde wat je kon verwachten tegen een ploeg die maar één keer per week traint en gewoon conditioneel te kort komt. De ruimtes worden groter en als dan het tempo wat wordt opgeschroefd, komen de kansen vanzelf. Zo kon SVC’08 onder regie van Elliot Patinama de voorsprong gestaag uitbouwen. Said Alparslan , Thomas Hughes en Clay Hoekstra  (2x) tilden de stand naar 6-0.

Eén zwaluw maakt natuurlijk geen zomer maar deze ruime overwinning geeft SVC’08 hopelijk het nodige zelfvertrouwen voor de komende zware wedstrijden tegen andere ploegen uit de onderste regionen en kan het tij worden gekeerd.