Zaterdag 3A/B: FC Skillz pakt koppositie na zevenklapper tegen Lyra

|||||||||||||||||||

Op eigen veld haalde FC Skillz na een mindere periode hard uit naar Lyra. Dat leverde de Haagse ploeg meteen op doelsaldo de eerste plaats op, omdat concurrent Sportclub Monster niet verder kwam dan een gelijkspel tegen Duindorp sv.

Tekst: Roland van der Linden       |     Foto’s: Sharon Marica & Franca Dobbe

Derde klasse A

Blauw-Zwart – CVC Reeuwijk

Blauw-Zwart hield de schade tegen topploeg CVC Reeuwijk beperkt. Op Sportpark De Schulpwei verloor de thuisploeg met 0-1. CVC Reeuwijk naderde door de winst koploper FC Oudewater tot op zes punten met nog drie duels te spelen. Blauw-Zwart hield haar voorsprong van drie punten op Gouda, dat in de gevarenzone staat. Gouda verloor met 1-2 van VVSB.

Derde Klasse B

FC Skillz – Lyra

De bezoekers hadden het eerste kwartier het betere van het spel en legden veel energie in de wedstrijd. Na de Lierse ‘storm’ begon de motor van de equipe van trainer Oussama Bekkaoui warm te draaien. Aanvaller Abdel Tufi brak de ban in de zestiende minuut door de 1-0 te scoren. Een minuut later was het ook 2-0 door dezelfde speler. Kort na de doelwisseling kwam de 3-0 op het bord. Aanvoerder Samir el Moussaoui benutte een penalty feilloos. In de 56e en 57e minuut scoorde ‘man of the match’ Abdel Tufi wederom tweemaal, dit leverde een 5-0 stand op.

Na goed veldspel zette Reda Reddam met een sublieme steekpass Farid Overman vrij in de 66e minuut. De dynamische middenvelder bleef oog in oog met doelman Kenny Lipman koel en rondde hem rustig af, waardoor het 6-0 werd. Tien minuten later bepaalde Shibi Rojer de eindstand met 7-0 door een genadeloze knal in de rechterbovenhoek. (Foto’s FC Skillz-Lyra: Sharon Marica)

Duindorp sv – Sportclub Monster

Sportclub Monster had, geholpen door Duindorp sv, een prima start. Een voorzet van de Westlanders werd in de zesde minuut door een verdediger van de Haagse ploeg in het eigen doel gewerkt: 0-1. Het fysiek en op de grens spelende Duindorp sv hoopte daarna op een goede uitval, terwijl de bezoekers de aanval bleven zoeken. De thuisploeg incasseerde een aantal gele kaarten en sc Monster zag een goede kans op de 0-2 verloren gaan. Na rust leverde de wedstrijd lang weinig hoogtepunten op.  In de 73e minuut kwam Duindorp sv, dat meer naar voren trok, op gelijke hoogte. De Westlanders kwamen door een treffer van Keke Stam opnieuw op voorsprong, maar zagen Duindorp sv in de slotfase alsnog langszij komen: 2-2.

DWO – DUNO

DWO lijkt hard op weg naar de nacompetitie na een 6-0 overwinning op hekkensluiter DUNO. De Zoetermeerders hadden bij rust pas een 1-0 voorsprong, maar kwamen door een goede teamprestatie in de twee helft goed op stoom. Phederick Barromeo, Chadion Melfor, Jeremy Burke, Jean Piere Nocento en Kael Zulu (2x) namen de doelpunten voor hun rekening. DWO verloor in de  derde periode in zes duels nog geen enkel punt en staat in de rangschikking op een fraaie derde plaats. Voor DUNO lijkt degradatie nu helemaal onafwendbaar. Het hoogst haalbare is nu een plaats in de nacompetitie. (Foto’s DWO-DUNO: Franca Dobbe)

Ariston’80 – DSVP

In het duel tegen Ariston’80 ging DSVP de rust in met een 0-1 voorsprong door een treffer van Yasien Abdelaal. Na de hervatting tapten de studenten uit een ander vaatje. De formatie van trainer Martin de Graaf scoorde drie keer en trok de winst naar zich toe. Jesper Kloeke, Jakob Joos en Bouwe van der Poel schoten Ariston’80 naar een dik verdiende 3-1 overwinning. Door deze zege staat Ariston’80 nu net boven de gevarenzone met een twee punten voorsprong op sv Loosduinen.

(Klik HIER voor meer foto’s van DWO-DUNO)