Zaterdag 3A/B: Punt voor Blauw-Zwart, staartploegen 3B schieten tekort

In 3A leek Blauw-Zwart op weg naar de winst maar tegenstander TAVV kon in de slotfase toch nog een punt redden. Staartploegen DUNO en Quick Steps konden hun positie niet verbeteren. DUNO hield wel een punt over aan de strijd met KMD. sv Loosduinen boog voor Duindorp sv.

3e klasse A

TAVV – Blauw-Zwart

In Ter Aar was TAVV de bovenliggende partij in de eerste helft, maar het was Blauw-Zwart dat vlak voor rust de score opende. Uit een hoekschop kon Dunke Lagerberg de 0-1 aantekenen. Kort daarna was het al snel 1-1. Eric van der Hout bracht TAVV langszij. Blauw-Zwart nam opnieuw de leiding in het duel nadat Bastiaan Hendriksen een strafschop binnenschoot: 1-2. De drie punten lagen binnen handbereik, maar vlak voor tijd kon TAVV toch nog de 2-2 produceren. Opnieuw was Eric van der Hout trefzeker.

3e klasse B

DUNO – KMD

Onderaan de ranglijst heeft DUNO nog maar een kleine kans om zich veilig te spelen. In het duel met KMD bereikte DUNO de rust met de brilstand op het scorebord. Vlak na de hervatting kwamen de mannen van trainer Kenneth Lamens op een 1-0 voorsprong door een afstandsschot van Donny van den Hoogenband. In het laatste kwartier werd de spanning flink opgevoerd. Dylan Arbouw zorgde een kwartier voor tijd voor gelijkmaker: 1-1. Vijf minuten later werd het zelfs 1-2 dankzij Wouter van Spronsen. De vreugde was van korte duur. Mo Simek bracht in de 83e minuut DUNO weer op 2-2.

Quick Steps – Schipluiden

Ook Quick Steps kon haar positie niet verbeteren. In een spannend en doelpuntrijk duel bleek Schipluiden aan de Nijkerklaan met 3-4 net te sterk. Jovany Staal, Desley Rodenburg en Marco Pronk waren succesvol in de afwerking voor de thuisploeg. Jeroen Hoornweg, Chris van Beurden, Nathan Hoek en Rick Schilperoord schoten Schipluiden naar de achtste overwinning van het seizoen.

sv Loosduinen – Duindorp sv

In een doelpuntenspektakel was Duindorp sv tegenstander sv Loosduinen de baas op Madestein. Binnen een kwartier had brachten Alvin van Reeuwijk en Dylan Krens de thuisploeg op 2-0. Na een tegentreffer van Francesco Fens nam Kris Flinterman de 3-1 voor zijn rekening.  Vlak voor rust kwam Duindorp sv terug tot 3-2 dankzij Ferry Roeleveld. Na de rust kreeg de equipe van trainer Remco Torken vleugels en liep uit naar een 3-4 voorsprong. Danian Mallee (2x) en Mitch Verbruggen waren doeltreffend. sv Loosduinen maakte het nog spannend na de 4-5 van Bart Ruwaard. Mitch Verbruggen maakte aan alle onzekerheid een einde en bepaalde de eindstand op 4-6.

Verburch – DSVP

In een matig duel won Verburch toch met ruime marge van DSVP. De meer effectieve Poeldijkers sloten de strijd af met een 3-0 eindstand. Luuk van der Knaap (2x) en Ference van den Berg schoten de mannen van trainer John Zuijderwijk (foto) naar de overwinning en hielden Verburch in de race voor een plaats in de nacompetitie voor promotie.