Zaterdag 4D: SVO Buytenpark degradeert na nederlaag tegen plaatsgenoot

FC Zoetermeer veroordeelde SVO Buytenpark tot een verblijf in de vijfde klasse komend seizoen. De derby eindigde in 4-1. BSC’68 had een goede voorbereiding op de nacompetitie. Groeneweg werd in Benthuizen verslagen.

BSC’68 – Groeneweg

De thuisclub had al snel een tegenslag te verwerken. Al na zes minuten moest Jelle Verhoef het veld geblesseerd verlaten. Invaller Bas Splithof kreeg meteen een goede kans, maar kon deze niet verzilveren. BSC’68 kreeg een aantal kansen waarvan Joep van Straalen er één kon benutten: 1-0. Na een half uur spelen kwam ook de 2-0 op het scorebord. Guido de Peinder speelde zijn man uit en gaf een voorzet. De bal kwam via de binnenkant van de paal terug in het veld en Bas Splithof kon de 2-0 aantekenen.  Na de thee kon BSC’68 de kansen niet afmaken en kwam Groeneweg vlak voor het eindsignaal nog terug tot 2-1, wat ook de einduitslag was.

FC Zoetermeer – SVO Buytenpark

FC Zoetermeer had veel balbezit in de openingsfase tegen SVO Buytenpark en kwam via een hoekschop van Djamil El Messaoudi op voorsprong. Roald Houterman kopte de 1-0 binnen. De thuisclub had daarna een mindere periode met een laag tempo en te grote ruimtes, waardoor Mark van Domburgh de 1-1 kon maken.

In de tweede helft had FC Zoetermeer de overhand en kwam door een treffer van Billy Oudshoorn weer op voorsprong: 2-1. Uit een strafschop viel de 3-1 van Jelle Hak, waarna Dennis Wareman de eindstand op 4-1 bepaalde. Voor de ploeg van trainer Fred van Dokkum (foto) betekent de nederlaag degradatie omdat concurrent FC Banlieue met 7-1 van NOC Kralingen won.