Zaterdag 4F: Fraaie overwinning sv Houtwijk, MSV’71 scoort acht keer

|||||||||||||||

De koplopers boekten alle duidelijke zeges. Koploper sv Houtwijk bleef overeind in het lastige duel met Maasdijk. MSV’71 had geen kind aan Toofan en ook GDA had weinig te duchten van ODB. Quintus had het eerst lastig tegen Wanica Star, maar won uiteindelijk met ruim verschil.

Tekst: Roland van der Linden     |    Foto’s: Fred Reuling & Wil aan de Wiel

sv Houtwijk trof in Maasdijk een lastige tegenstander. De mannen van trainer Richard Douw speelden een goede eerste helft en kregen veel kansen. Het bleef bij drie doelpunten. Lorenzo Scheffer, Sinan Ocal en Kadir Narsan zorgden voor een 3-0 ruststand. In de tweede helft kon ook Maasdijk het net vinden en eindigde het duel in een 4-2 eindstand. Jack Gardien en Roy Bruinen waren trefzeker voor de Westlanders.

Heer en meester

MSV’71 was heer en meester in het duel met Toofan. Op Ockenburgh werd de thuisclub na een 0-3 achterstand bij rust met 0-8 verslagen. Joël Meijnckens nam met vier treffers de helft van de doelpunten voor zijn rekening. Ook Christiaan van der Pol, Sven Schipper (2x) en Jeremy van Loenen scoorden voor de club uit Maassluis.

Tegenstand

Quintus kwam al na vijf minuten spelen door een doelpunt van Rob van Binsbergen op een 0-1 voorsprong tegen Wanica Star. De Haagse ploeg bood daarna meer tegenstand dan verwacht en kwam zelf op een 1-1 stand na een treffer van Jeffrey Nyagane. In de tweede helft kon de equipe van trainer Richard Langeveld toch nog weglopen naar een 1-6 overwinning. Rob van Binsbergen, Angelo Zwirs (2x), Tim van der Meer en Dean van der Stap waren succesvol in de afwerking.

GDA hoefde tegen ODB niet lang te wachten op een treffer. Didi Eesiah zette de thuisploeg uit een voorzet van Gökmen Coban in de tweede minuut op 1-0. GDA verspeelde nog een aantal kansen en moest daarna een licht overwicht van ODB toestaan. In de tweede helft had de ploeg van trainer Ronald Paats de overhand en dit leverde al snel een nieuwe treffer op van Eesiah: 2-0. De Loosduiners zetten daarna veel druk en schoten het half dozijn treffers vol. Arnout Ooijevaar benutte een strafschop en vervolgens waren ook Noa Schoenmaker, Gökmen Coban en Samir Ben Omar doeltreffend: 6-0. (Foto’s hierboven en onder: Wil aan de Wiel)

In een matig duel nam BMT een 1-0 voorsprong op HMSH in de 35e minuut. Een mooie dieptepass van Floyd Persson werd goed aangenomen door Bayram Akyon, die met een subtiele lob de bal over de uitgekomen keeper schoot. Nog voor de rust kreeg BMT een strafschop, maar doelman Yousri Allouya werd niet verslagen.

Na dik een uur spelen viel alsnog de 2-0. Een vrije trap van Muhammed Atalar werd schitterend in de kruising geplaatst. Het spel ging daarna op en neer. In de 83e minuut was er opnieuw een strafschop voor BMT en weer werd deze gemist. HMSH had het laatste woord. Berk Findik tekende voor de 2-1 eindstand. (Foto’s onder: Fred Reuling)

GSC ESDO was tegen VCS de betere ploeg, maar liet een aantal goede kansen om te scoren liggen. VCS probeerde vanuit de omschakeling gevaarlijk te worden, maar speelde te slordig. De krachten bij GSC ESDO vloeiden weg en in de slotfase kon VCS alsnog toeslaan. Een voorzet van rechts werd knap gecontroleerd door Rahim Rosarie, die een man uitspeelde en in de korte hoek binnenschoot.

Gelijkspel

PGS/VOGEL en sv Erasmus kwamen een 1-1 gelijkspel overeen. Vlak voor rust nam sv Erasmus de leiding door een treffer van Martijn Kersten. Een strafschop leverde na de thee de gelijkmaker op. Danny Plugge faalde niet vanaf elf meter. Na een tweede gele kaart voor Hamza Loukili moest PGS/VOGEL met tien man verder. In de 1-1 stand kwam geen verandering meer.