Zondag 3A: WIK pakt eindelijk weer punten, winst voor Voorschoten’97

||||||

Voorschoten’97 klom na een nipte zege op sv Madestein naar een derde plek op de ranglijst. ODB zakte naar positie vier na een nederlaag tegen SVH. Onderin boekten zowel Taurus als WIK een broodnodige overwinning.

Tekst: Roland van der Linden         |    Foto’s: Fred Reuling

Voorschoten’97 was maar net de betere in de wedstrijd tegen sv Madestein. De formatie van trainer Denis Luhulima kwam vlak voor het rustsignaal op een 1-0 voorsprong dankzij een treffer van Melle Rekvelt. In de tweede helft werd er niet meer gescoord, maar sloeg nog wel even de vlam in de pan. Na een korte pauze van een kwartier werd de wedstrijd hervat en uitgespeeld. In de stand kwam geen wijziging meer: 1-0.

Spierscheuring

SVH ging op bezoek bij een gemotiveerd ODB, dat vol voor de winst ging. Al na een minuut kwam de thuisspelende formatie van trainer Martin Abbenhuis op een 1-0 voorsprong door een treffer van Desley Koegler. Nog voor de rust kwam SVH op gelijke hoogte via Joni Miquel Mateus.

In de tweede helft ging SVH spelen met vijf man in de verdediging en loerde op de lange bal. Dit leverde een treffer op van Rayvano van Alphen, die even later het veld moest verlaten met een spierscheuring. Uit een aanval over links scoorde Wesley Schouten de beslissende 1-3. ODB zette druk naar voren, maar kwam niet verder dan de 2-3 van Tim Vreeswijk. Een fraaie zege voor het teams van Huib van Oostrom Soede, dat nog steeds goede uitzichten heeft op een mooie eindklassering.

Trefzeker

SEP kreeg drie 100% kansen tegen Alphen, maar scoorde niet. De bezoekers waren trefzeker in de eerste halve kans die ze kregen en brachten de stand op 0-1. Uit de volgende aanval produceerde SEP de gelijkmaker. Tyler van Baalen zijn eerste inzet leverde nog niets op, maar in tweede instantie was het wel raak. In de tweede helft speelde SEP voornamelijk op de helft van Alphen, maar vergat zichzelf te belonen. SEP bleef pompen en Alphen zat er helemaal doorheen. In de stand kwam geen verandering meer: 1-1.

Sterk begin

WIK kon tegen hekkensluiter HWD weer een overwinning noteren. De club uit het Zuiderpark had een sterk begin en nam al vlot een 3-0 voorsprong. Joey Doorschodt was de gevierde man. Hij nam alle drie de treffers voor zijn rekening. Nog voor de rust kwam HWD terug tot 3-1. Na de hervatting herstelde Mo Thounsi de marge weer tot drie doelpunten. Nadat HWD uit een strafschop op 4-2 kwam, bepaalde Thounsi met zijn tweede treffer de eindstand op 5-2. WIK kreeg loon naar werken tegen de Rotterdammers en sloot een rot week (nederlaag tegen Alphen en een tegenstander die op donderdag niet opkwam) goed af.

Driepunter

Ook Taurus kon drie punten bijschrijven. In een sportief duel tegen Sporting Leiden, dat afgelopen donderdag het liet afweten tegen WIK, werd de winst binnengesleept. Het duel speelde zich voornamelijk op de helft van de bezoekers af. In de eerste helft zorgden Delvin Karjadi en Luuk Halsema voor een 2-0 voorsprong. Na de thee bleven de doelpunten uit en eindigde het duel dus in 2-0.