Zondag Derde Divisie: Westlandia blijft weer met lege handen staan

Westlandia is er na de forse nederlaag van afgelopen zondag, woensdagavond weer niet in geslaagd om tenminste één punt in de wacht te slepen in de thuiswedstrijd op De Hoge Bomen tegen ADO’20. De bezoekers keerden huiswaarts naar Heemskerk met een 0-2 zege op zak.

Tekst: Ton Beije

Westlandia was er alles aan gelegen om tegen ADO’20 een goed resultaat te behalen. Het begon ook goed, want al na twee minuten spelen had Jedsel Markes (foto) de kans op de openingstreffer toen hij in een één-tegen-één-situatie met de ADO’20-doelman kwam. De sluitpost van de bezoekers bleef de situatie echter meester.

Wind

Vlak daarna was ADO’20 dicht bij een doelpunt, maar Neville Ogidi Nwanko voorkwam ellende voor de Naaldwijkers. In het eerste deel van het eerste bedrijf was ADO’20 licht de bovenliggende partij, maar bij Westlandia stond het goed en werd vooralsnog weinig weggegeven. Beide teams hadden op De Hoge Bomen wel last van de harde wind. Op slag van rust nog een mogelijkheid voor de thuisploeg, maar Dinand Kuhn zocht het vijandelijke doel net te hoog. Derhalve een 0-0 stand bij de thee.

Paal

Vlak na de hervatting had Westlandia de leiding moeten nemen. Jedsel Markes deed het voorbereidende werk en bood Dinand Kuhn een eigenlijk niet te missen kans. Kuhn zag echter zijn inzet tegen de paal belanden. Het eerste kwartier van de tweede helft verscheen ADO’20 enkele malen voor het Westlandia-doel, kreeg kansjes, maar het bleef voorlopig nog 0-0. Na een klein uur spelen kwam Westlandia er met een snelle Jedsel Markes uit in de counter, maar de inzet van de Naaldwijkse aanvaller verdween in het zijnet, waar hij wellicht de bal beter had kunnen voortrekken.

Nieuwe kans

Elf minuten voor tijd ging het toch mis voor de gastheren. Danny Lute wist de bal na een voorzet op maat binnen te koppen: 0-1. Met nog zeven officiële minuten op de klok werd Markes bedankt voor bewezen dienste en bracht trainer Cesco Agterberg Hidde van der Arend in de ploeg. Het had niet direct het gewenste effect, sterker, ADO’20 gooide twee minuten later het duel in het slot. Wederom was Danny Lute de schutter en bracht zijn ploeg met 0-2 in veilige haven. En dus stond Westlandia na negentig minuten weer met lege handen. Zondag een nieuwe kans voor de brigade van Agterberg. Dan komt OSS’20 op bezoek op De Hoge Bomen, dat woensdagavond op eigen veld Unitas met 3-2 terugwees en nu met UNA op een gedeelde zesde plaats staat. OSS’20 heeft negentien punten meer dan Westlandia, dat hekkensluiter is en Hoogland boven zich weet met slechts één punt meer.