Zondag Hoofdklasse: TOGB wint en pakt periodetitel

|

TOGB boekte op Hemelvaartsdag de dertiende overwinning op rij, waardoor het komende zondag in de thuisbeurt tegen rkvv Velsen het kampioenschap in de Hoofdklasse A kan behalen. De drie punten in Meppel waren al wel goed voor een eerste prijs. De winst betekent, dat TOGB de periodetitel verovert.

Via Bas Mourits (foto) kwam TOGB voor rust op 0-1. Het was lang spannend gezien de minimale voorsprong, de door TOGB gemiste kansen en de tussenstanden bij de concurrenten voor de titel. Guus Steerneman maakte vlak voor het eindsignaal de bevrijdende 0-2, waarmee de drie punten en de periodetitel zeker gesteld werden.

De concurrenten voor de titel, Hoogeveen en HBS, maakten ook geen fouten. Hoogeveen won met 0-3 op bezoek bij rkvv Velsen. HBS was op eigen veld veel te sterk voor hekkensluiter SDO: 4-0.

Kampioenswedstrijd

Komende zondag speel TOGB de kampioenswedstrijd op Het Hoge Land tegen RKVV Velsen. Voor, tijdens en na de wedstrijd zal er rondom de kampioenswedstrijd heel veel georganiseerd worden voor het publiek. Tijdens de rust worden alle jeugdkampioenen in het zonnetje gezet en na afloop zal er een knallend feest zijn bij het behalen van de titel.