Sir Winston Cup: Scheveningen legt voor rust basis voor zege op Westlandia (za)

Tweede Divisionist Scheveningen had al snel een veldoverwicht in het duel in het Haaglanden Voetbal Toernooi om de Sir Winston Cup uit tegen de zaterdagploeg van Westlandia op sportpark de Hoge Bomen. De formatie van John Blok stapte uiteindelijk met een 1-4 zege van het veld.

Tekst: Ton Beije          |         Foto’s: Aad van der Knaap

Scheveningen had op bezoek bij Westlandia een kwartier nodig om via David Kappel op voorsprong te komen. Niet lang daarna was ook de tweede Scheveningse treffer een feit. Tim Peters zorgde voor de 0-2. Bij het derde doelpunt van de bezoekers stond de assistent-scheidsrechter van Westlandia te vlaggen, maar dat signaal werd genegeerd door de scheidsrechter. En dus telde de treffer van Julian Markvoort Beke: 0-3. Westlandia scoorde in het eerste bedrijf ook nog via Lars van den Berg, maar zijn treffer werd door arbiter Stanley van Lith geannuleerd omdat een andere Westlandiaan buitenspel stond.

In de tweede helft moest bij Westlandia al na vijf minuten Stefan Bron met een blessure het veld verlaten. Hij werd vervangen door Jay Geeratz. Na een uur spelen bracht trainer Theo Verbeek Sander Lievaart en Dennis Koene in de ploeg en zat de wedstrijd erop voor Dennis Verbeek en Mike Vijverberg. Niet lang daarna liepen de bezoekers uit naar een 0-4 voorsprong. Wederom was de maker van deze treffer Julian Markvoort Beke. Het zaterdagteam van Westlandia kon toch nog een treffer vieren en daarmee de eer redden. Invaller Jay Geeratz was de maker van dat Naaldwijkse doelpunt: 1-4.