TERUGBLIK KEUKEN KAMPIOEN DIVISIE (RONDE 9): sc Heracles nieuwe koploper

In de Keuken Kampioen Divisie kwam PEC Zwolle thuis tegen Jong Ajax niet verder dan 1-1. Ook FC Eindhoven bleef steken op 1-1 tegen FC Dordrecht. sc Heracles pakte wel de volle buit bij FC Den Bosch (1-2) en is nu de koploper.

Tekst: Ton Beije

FC Eindhoven kwam voor eigen publiek niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen FC Dordrecht. Lang leek het erop dat de treffer van Dallhaus na een uur spelen genoeg was voor de drie punten. Dik in de blessuretijd kwam FC Dordrecht alsnog langszij: 1-1. Ook PEC Zwolle wist niet te winnen. Voor ruim dertienduizend toeschouwers moest het met 1-1 genoegen nemen tegen Jong Ajax, dat tien minuten voor tijd op gelijke hoogte kwam. PEC Zwolle speelde een groot deel van de wedstrijd met tien man omdat Schendelaar al na twaalf minuten tegen een rode kaart aanliep van scheidsrechter Ruperti.

Volle buit

sc Heracles deed wel wat het moest doen, drie punten ophalen bij FC Den Bosch. De Brabanders namen nog wel de leiding, maar sc Heracles trok toch aan het langste eind: 1-2. NAC zag in Breda VVV Venlo met de volle buit vertrekken. Er keken ruim achttienduizend mensen en die zagen VVV met 1-2 aan het langste eind trekken. MVV stond thuis tegen Willem II na achttien minuten met 0-2 achter. De ploeg uit Maastricht toonde echter karakter en boog die achterstand om in een 3-2 overwinning.

Streekderby

De streekderby tussen Helmond Sport en TOP Oss werd door de bezoekers met 1-2 gewonnen. Weer verlies dus voor het team van Tom Beugelsdijk. De Graafschap deed eindelijk weer eens van zich spreken. Het hield de drie punten in Doetinchem door Jong A met 2-0 af te troeven. Telstar en Jong FC Utrecht hielden elkaar keurig in evenwicht: 2-2. De gastheren stonden tweemaal op voorsprong, maar de jonge ploeg uit Utrecht wist beide malen weer langszij te komen. Roda JC stelde teleur, het verloor bij Almere City FC met 2-1. Oud-ADO Den haag-speler Lance Duijvestijn scoorde de openingstreffer voor de thuisploeg.