TOTO KNVB Beker | Avontuur al snel voorbij voor Excelsior Maassluis

Voor Tweede Divisionist Excelsior Maassluis liep de eerste wedstrijd in het bekertoernooi niet zoals gehoopt. De formatie van trainer Dogan Corneille stroomde in de tweede ronde in maar dit werd ook meteen het eindstation.

Tekst: Roland van der Linden        |      Foto’s: Ron Heinen

De start tegen usv Hercules was nog wel hoopvol voor de thuisploeg. Na een eerste gevaarlijke actie van de Utrechters scoorde Excelsior Maassluis na een kwartier de openingstreffer.  Uit een prima voorzet van Giovanni de Fonseca kon Omar el Baad bij de tweede paal de bal in het doel werken. De vreugde was van zeer korte duur. Drie minuten later trok usv Hercules de stand alweer gelijk toen Nick Kuin raak kopte na goed voorbereidend werk van Steff van Rooijen.

Doelman Vonk van de bezoekers kon daarna goed handelend optreden bij inzetten van Nino van den Beemt en Pieter Langendijk. In de 37e minuut ontsnapte Excelsior Maassluis tot twee keer toe aan een achterstand. Een eerste bal van Lars Vermeulen kwam op de paal terecht en in de rebound ging de inzet van Oussama Lahri voorlangs.

In de tweede helft kwam usv Hercules, de ploeg van trainer René van der Kooij het beste uit de startblokken en kon kan een aantal malen gevaar stichten. Excelsior Maassluis kwam een paar keer goed weg met reddingen van doelman Tom Boks en een bal die van de doellijn werd gehaald. Met nog negen minuten te spelen deelde Hercules echter toch de genadeklap uit en viel de 1-2. Tim Waterink rondde af na een prima rush van Tim Pieters. Gabri Urbanus kreeg nog namens de gastheren een kans op de 2-2 in de slotminuten, maar kon de bal niet goed genoeg raken.