Tweede Divisie | Excelsior Maasluis op valreep naast HHC Hardenberg

HHC Hardenberg leek met drie punten te gaan vertrekken uit Maassluis na een 0-2 voorsprong in de tweede helft. Het venijn zat echter in de staart. In de slotminuut kwam Excelsior op 1-2 en in de blessuretijd werd het alsnog 2-2. Een voor de thuisploeg geweldig slot van het duel.

Tekst: Ton Beije           |      Foto’s: Ron Heinen

In het thuisduel van Excelsior Maassluis tegen HHC Hardenberg was de eerste echte mogelijkheid voor de gastheren. Kevin Dercks zag echter zijn inzet valk voor de doellijn gered worden door Serge Fatima. Na een minuut of twintig spelen lag het spel even stil vanwege een blessurebehandeling van doelman Nick Borgman van de bezoekers, die echter de wedstrijd gewoon kon vervolgen.

Dik vijf minuten na de hervatting van het spel leek Excelsior Maassluis op voorsprong te komen, maar de inzet van Pieter Langedijk was te slap, waardoor de bal een gemakkelijke prooi werd van doelman Borgman. Twee minuten later wist doelman Tom Boks met een knappe reflex HHC Hardenberg van een treffer af te houden, maar het was uitstel van executie. Een minuut later was het wel raak. Joerie Church startte de counter door de bal vanaf ongeveer de middellijn naar Matthijs Hardijk te plaatsen, die optimaal profiteerde en HHC op 0-1 zette. Met die stand kwam ook het rustsignaal.

Na bijna een uur spelen een mogelijkheid voor HHC Hardenburg de marge te verdubbelen, maar invaller Mike Veenstra zag zijn met veel effect geschoten bal net naast het doel van Boks belanden. Vlak daarna ongelukkig balverlies aan de kant van de thuisploeg, maar het schot van Matthijs Hardijk ging maar net over het doel bij Excelsior Maassluis. Een minuut later viel de tweede treffer van HHC Hardenberg dan toch. Jesper Drost gaf de bal voor uit een corner en Serge Fatima kopte snoeihard binnen: 0-2.

Excelsior Maassluis ging op zoek naar de aansluitingstreffer. Een scherpe voorzet van Dave van Delft kon door Pieter Langedijk net niet binnengegleden worden langs doelman Borgman. Aan de andere kant hield Boks zijn ploeg in de wedstrijd met een fraaie redding op een kopbal van Rob van der Leij. In de slotminuut kwam Excelsior Maassluis via Pieter Langedijk alsnog op 1-2. En wat niemand voor mogelijk had gehouden, gebeurde toch nog. In de tweede minuut van de extra tijd kwamen de gastheren langszij via Gabri Urbanis, die de 2-2 langs doelman Borgman tegen de touwen knalde.