Tweede Divisie: Jong Sparta bezorgt Scheveningen nipte nederlaag

Midweeks moest Scheveningen voor de competitie in de Tweede Divisie aantreden uit tegen Jong Sparta, dat haar thuisduels afwerkt op het veld van Excelsior Maassluis. Na een 0-0 stand bij rust, pakte Jong Sparta in de laatste fase alsnog de volle buit: 1-0.

Foto’s: Ron Heinen

In de eerste helft duurde het lang voordat er echt mogelijkheden ontstonden. Jong Sparta was meer aan de bal, maar Scheveningen had haar defensie goed georganiseerd, waardoor de Rotterdammers er nauwelijks langskwamen. Gaultiér Overman probeerde het daarom een keer van afstand, maar zijn inzet verdween naast het Scheveningse doel. David Garden verscheen nog gevaarlijk voor het doel van Sven van der Maaten, maar kwam net te kort om een voorzet van Jay den Haan doeltreffend af te ronden.

Nul

Van der Maaten hield voor zijn ploeg de nul na een half uur, toen hij knap reageerde op een schot van Overman. Het was de beste kans voor Jong Sparta. Bij de Houtrust-bewoners kwam Maarten Rieder in het veld voor Barry Rog. Scheveningen wist voor de pauze niet echt gevaarlijk te worden, maar had bijna wel met een 0-1 voorsprong gaan rusten. Vlak voor rust leek Mike de Niet doelman Ishan Kort te kloppen, maar zijn inzet belandde via de onderkant van de lat niet achter de doellijn. Een 0-0 stand bij rust derhalve.

Na de doelwisseling liet Scheveningen zich regelmatig voor het Rotterdamse doel zien. Doelman Ishan Kort keerde een schot van Maarten Rieder en Mike de Niet schoot, op aangeven van Lex Immers, voorlangs. Jaimy Brute probeerde het met een schot van de rand van het strafschopgebied, maar de bal vloog over het doel. Na een uur kwamen de kansen weer voor Jong Sparta. Augustin Drakpe vond doelman Van der Maaten met zijn schot richting doel. Vlak daarna leek Garden de 1-0 binnen te tikken na voorbereidend werk van Mehmet Yuksel, maar Van der Maaten kon nog net met een been redding brengen.

Venijnig

Met nog zo’n vijftien minuten op de klok kwam Jong Sparta goed weg bij een venijnig genomen vrije trap van Jari de Jong, die maar net over het doel verdween. Tien minuten voor tijd viel dan toch de treffer van Jong Sparta. Invaller Jerrel Hak deed het voorbereidende werk en Achraf Madi wist Sven van der Maaten te passeren: 1-0. Vlak daarna had Tahiri van Jong Sparta de wedstrijd in het slot kunnen gooien, maar weer was Van der Maaten een sta-in-de-weg.

Bij die 1-0 stand bleef het spannen tot de laatste minuut. Scheveningen ging opportunistischer spelen om te proberen alsnog langszij te komen, maar het leverde niet meer op dan een kopbal van Mike de Niet, die naast het Rotterdamse doel eindigde. Het bleef – ondanks die minuten extra – bij die ene treffer en moest Scheveningen dus in een nat Maassluis met lege handen het veld verlaten.