Vierde Divisie (za): Dikverdiende zege FC ’s-Gravenzande op De Jodan Boys

Een bekende tegenstander voor FC ’s-Gravenzande, De Jodan Boys uit Gouda. Veel supporters zullen zich ongetwijfeld de wedstrijd van vorig seizoen nog herinneren. Bijna de hele wedstrijd was De Jodan Boys de bovenliggende partij en stond lange tijd met 1-0 voor. Maar in de absolute slotfase en blessuretijd wist FC ’s-Gravenzande dankzij een 1-3 overwinning er toch met de winst vandoor te gaan, een ’gestolen’ overwinning.

Tekst: Jan Hoogenraad         |       Foto’s: Pieter Vermeer

Ook de thuiswedstrijd leverde winst op dankzij de 2-1 na een schitterende vrije trap van Frank Broos in blessuretijd. De mannen uit Gouda waren ongetwijfeld van plan dit duel revanche te nemen, mede ook omdat beide ploegen de punten hard nodig hebben om uit de onderste regionen weg te komen.

Van een ’gestolen’ overwinning was ditmaal geen sprake. Na een gelijk opgaande wedstrijd in de eerste tien minuten na het aanvangssignaal en de eerste tien minuten na rust was FC ’s-Gravenzande de bovenliggende partij. Het verzuimde alleen om de kansen die het kreeg te verzilveren en zo deed de ploeg zichzelf tekort. Een vrije kans voor Roy van Beek in de derde minuut ging over en een afstandsschot van Yuri Westhoff, hij zag doelman Dirk Rietveld wat ver voor zijn doel staan, bleef ook zonder succes. Ook een snoeiharde uithaal van zo’n dertig meter van Frank Broos bleef zonder resultaat.

Eindelijk in de twintigste minuut was het wel raak. Via Twan van Meerten en Nick Ruijgrok kwam de bal bij Frank Broos, die voor de verdiende voorsprong zorgde: 0-1. De thuisploeg kreeg niet echt uitgespeelde kansen. Tweemaal was het Luc Dielhof die een poging waagde, de eerste werd door de ’s-Gravenzandse verdediging gestopt en bij zijn tweede poging ging de bal hoog over, evenals die van Stan Griffioen. Twan van Meerten was prima op dreef deze middag, een vrije trap van hem werd door De Jodan Boys-doelman met enige moeite over de lat getikt. FC ‘s-Gravenzande mocht een hele serie hoekschoppen nemen, die leverden wel wat gevaar op, maar kon door de verdediging van de thuisploeg telkens worden weggewerkt. Kort voor rust knalde Frank Broos de bal voorlangs en er was nog een kansje voor De Jodan Boys voor Stefan den Horder, maar doelman Edgar Leerdam reageerde attent en pakte de bal.

De Jodan Boys begon goed aan de tweede helft, al was er eerst nog wel een kansje voor Frank Broos, maar zijn inzet was te zacht om de doelman in de problemen te brengen. Hierna twee prima mogelijkheden voor de thuisploeg, een inzet van Rick Wils werd door Edgar Leerdam gestopt en een mogelijkheid voor Milan Harteloh bleef zonder resultaat. Hierna was het weer FC ’s-Gravenzande dat in eerste instantie verzuimde om verder weg te lopen. Een prima actie via Rick Boers en Yuri Westhoff kwam bij Roy Vermolen, die leek te bal alleen maar het laatste tikje te moeten geven, maar schoot toch nog over. Nadat Twan van Meerten de bal naast had geschoten en Frank Broos op aangeven van Bram Sommeling eerst over de lat had gekopt, viel dan eindelijk de 0-2. Op een assist van Yuri Westhoff gaf Twan van Meerten in het strafschopgebied alle verdedigers inclusief de doelman het nakijken met nog een kwartier op de klok. Vijf minuten voor tijd bracht Roy van Beek, op aangeven van Frank Broos, de stand op 0-3 en was de wedstrijd gespeeld. Een dikverdiende overwinning voor FC ’s-Gravenzande, een mooie teamprestatie, er werd door iedereen hard gewerkt met dit resultaat als gevolg.