Vierde Divisie zondag | Ruime overwinning voor Westlandia in Hoorn

Het vooruit gespeelde competitieduel tussen Hollandia en Westlandia, in de Vierde Divisie A, werd in Hoorn een prooi voor de bezoekers uit Naaldwijk. De ploeg van Cesco Agterberg won met 0-3.

Tekst: Hans Kulk

Het duel in Hoorn zou oorspronkelijk om 19.00 uur beginnen, ware het niet dat de lijnen nog moesten worden gekalkt. Met een kwartier vertraging gingen Agterberg en consorten op zoek naar de vijfde overwinning in de nog prille competitie.

Juichen

In de twaalfde minuut mochten de bezoekers uit Naaldwijk voor de eerste keer juichen. Uit een voorzet van Jeremy van Uunen knalde Hidde van der Arend de 0-1 in de touwen. Ondanks een veldoverwicht wisten de Westlanders de score voor rust niet te vergroten.

Afstandsschot

Na de pauze lukte het de ploeg van Cesco Agterberg wél. Een afstandsschot van Sergio Roeleveld (foto) in de 58ste minuut betekende een 0-2 voorsprong voor de groen-witte formatie. Een kwartier voor tijd zorgde Jeremy van Uunen, na een individuele actie, voor de definitieve beslissing in het eenzijdige duel: 0-3.

Na het laatste fluitsignaal werd door de selectie van Westlandia, in de kleedkamer in Hoorn, een klein feestje gevierd. De teleurstelling na de 1-5 nederlaag tegen HBS, vorige week, maakte plaats voor blijdschap en de daarbij behorende vreugdedansjes.

Volgende week zaterdag wacht de Westlandse Vierde Divisionist wederom een uitduel. VOC uit Rotterdam is dan de tegenstander. Voorlopig staan Cesco Agterberg en zijn mannen ‘eventjes’ op de derde plaats in de Vierde Divisie A.