Warming-up 3e Divisie (zon): Jay Zandbergen: ,,Zondag zes-punten-wedstrijd”

TOGB verspeelde afgelopen zondag een comfortabele voorsprong van 2-0. Het team van Mark Schuur zag tegenstander O.S.S.’20 in ondertal langszij komen en speelde gelijk waar het eigenlijk op drie punten recht had gezien het veldoverwicht. Tegenstander JOS Watergraafsmeer speelde doordeweeks haar laatste wedstrijd. Op woensdag werd de eerder gestaakte wedstrijd tegen DEM afgewerkt. De Amsterdammers namen een voorsprong, maar moesten ook een tegentreffer toestaan, waardoor op 1-1 werd afgesloten.

Tekst: Ron Fruining

Vooruitblikken op de wedstrijd van komende zondag JOS Watergraafsmeer – TOGB doen we met één van de spelers uit de selectie die niet inzetbaar is, maar wel zijn steentje bijdraagt in de groep. Jay Zandbergen (foto) staat al geruime tijd langs de lijn. Hij herstelt van een knieblessure en hoopt na de winterstop weer minuten te maken voor TOGB. Wekelijks is de aanvoerder van de partij om zijn team aan te moedigen.

Jay, hoe gaat het met je?

Zandbergen: ,,Naar omstandigheden gaat het goed. Ik heb mezelf erbij neergelegd dat een rentree voor de winterstop niet haalbaar is. Dat is klote, maar dat geeft ook rust in mijn hoofd.”

Hoe moeilijk is het om langs de kant te moeten staan en geen invloed te hebben op wat er in het veld gaande is?

Zandbergen: ,,Heel lastig. Zeker als het voor langere tijd is. Je mist steeds meer de aansluiting met de groep. Daarom probeer ik ook op trainingen en voor en na wedstrijden veel in contact te blijven met mijn medespelers. Voor mijn gevoel kan je dan nog enigszins invloed hebben, maar uiteindelijk zijn zij degenen die het op zondag moeten doen!”

Afgelopen zondag verspeelden jullie twee punten vlak voor tijd. Mentaal geeft dit wellicht een tik. Hoe pakt de groep zo’n tik op om beter te worden?

Zandbergen: ,,Ja, helaas is dit de tweede keer op rij. In gesprek blijven over de dingen waar wij invloed op hebben en in kunnen verbeteren om dit te voorkomen is belangrijk. Nu denk ik dat we de afgelopen weken een team hebben gezien dat veel strijd op de mat heeft gelegd en aardig wat kansen creëert en onbenut laat. De factor geluk heeft nog niet in ons voordeel gewerkt, maar op deze manier komen de punten snel genoeg.”

Jullie lijken je prettig te voelen in de Derde Divisie. Het zit alleen niet altijd mee. Trainen jullie op mentaal vlak om ook daar sterker te worden en zo makkelijker met een tegenslag om te kunnen gaan?

Zandbergen: ,,We trainen hier niet specifiek op. Maar na zulke tegenvallende weken zie je op het veld wat er gebeurt. Ik ben dan ook trots om te zien dat er keihard voor elkaar wordt gewerkt en daar kan je op doorbouwen. Ik zie geen koppies hangen en vorig jaar hebben we ook een mindere fase gehad, dat hoort bij het niveau. We zijn een ploeg waar op veel vlakken rek in zit en dit is daar een onderdeel van. Het is voor ons denk ik een goede les dat een mindere fase ook bij het voetbal hoort. We zijn afgelopen jaren verwend met overwinningen en kampioenschappen. Niet alleen bij het eerste, maar ook in de jeugd.”

Komende wedstrijd spelen jullie tegen JOS Watergraafsmeer. Wat weet je van de tegenstander?

Zandbergen: ,,Niet veel. We staan gelijk met ze in verliespunten. Zij hebben iets minder gescoord dan wij en speelden meer gelijk dan dat ze verliezen. Een zes-punten-wedstrijd dus.”

Nog drie wedstrijden voor de winterstop. Wat voor TOGB gaan de supporters zien in het komende drieluik?

Zandbergen: ,,Wat we de afgelopen wedstrijden ook hebben gezien. Een strijdbaar TOGB, dat met aanvallend voetbal de drie punten in de wacht gaat slepen.”

Lees verder
Net binnen