Warming-up 4e Divisie (zo) | Ekrem Kahya (HBS): ,,Leuk dat regioclubs meedoen”

HBS is uitstekend uit de startblokken gegaan deze competitie. De ploeg voert ongeslagen de ranglijst aan. Dat betekent ook dat iedere tegenstander de punten wil afsnoepen van de Kraaien. Zondag komt Purmersteijn op bezoek op sportpark Craeyenhout.

Tekst: Ton Beije

Vorig weekend pakte HBS winst bij Hollandia. Trainer Ekrem Kahya (foto) was niet alleen tevreden met de winst, maar ook met de manier waarop de spelersgroep is omgegaan met de barre weersomstandigheden. ,,Onder regenachtige omstandigheden en een slecht veld hadden we het meeste balbezit en een enkele kans. Na rust kregen zij twintig minuten voor tijd een terechte rode kaart en scoorden wij uit een mooie aanval. Na een foutje in de organisatie scoorden zij de gelijkmaker en diep in de tweede helft maakten wij alsnog de winnende goal.”

Dromen

Vier wedstrijden gespeeld, ongeslagen op kop, een begin waar Kahya wellicht van gedroomd had. Hij: ,,Ik droom niet zo vaak en met dromen kom je er niet. We zijn continu bezig met het kijken waar we ons kunnen ontwikkelen. We weten dat we een goede groep hebben en dat we tot mooie dingen in staat zijn. Alleen zijn we pas vier wedstrijden aan de gang en we kijken nog steeds van week tot week.”

Domineren

En die volgende opponent is op Craeyenhout Purmersteijn. Kahya: ,,Dat is het een heel goede, voetballende ploeg met verschillende kwaliteiten. HBS heeft het vorig seizoen tweemaal gelijk gespeeld tegen HBS. Ik verwacht een HBS, dat de wedstrijd wil domineren en de aanwezigen zal trakteren op een mooie pot voetbal. Maar of we nu moeten aanvallen of verdedigen, we moeten alles uitvoeren als team, dus zal alles weer moeten kloppen.”

Cijfers

De defensie van Purmersteijn lijkt goed in elkaar te zitten. Het kreeg maar vijf treffers tegen in vier wedstrijden. ,,Die aantallen zijn voor mij niet veelzeggend, omdat we niet weten wat voor goals het zijn geweest en dan blijven het cijfers. Wij hebben ook drie treffers tegen, die eigenlijk voorkomen hadden kunnen worden.”

Publiek

Voor de Haagse regio momenteel een ongekende weelde. HBS ongeslagen op kop, gevolgd door Westlandia en RKAVV. De laatste twee ontmoeten elkaar dit weekend. Ook volgende week een derby. Dat kan veel publiek betekenen. ,,Ik hoop dat het elke week druk wordt en we spelen natuurlijk ook om de aanwezigen te vermaken. Wel heel leuk dat het niveau van de regioclubs weer omhooggaat”, reageert de HBS-trainer.

Belasting

Tot slot een blik richting spelersgroep voor de komende wedstrijd tegen Purmersteijn. Kahya: ,,De geblesseerden keren weer terug en we hebben weer genoeg keuze. We moeten alleen even kijken wie welke belasting aan kan op dit moment. Maar wie er ook spelen, de gedachte over het spel blijft hetzelfde, dat is het mooie aan dit HBS.”

 

Lees verder