Warming-up Vierde Divisie (za) | Richard Middelkoop: ,,Beter aan wedstrijd beginnen”

FC ’s-Gravenzande staat – na de winst bij WNC – nu op een zevende plaats met vier punten achterstand op koploper ODIN’59. Zaterdag wacht de ploeg van trainer Richard Middelooop (foto) weer een wedstrijd buitenshuis. Zijn ploeg speelt in en tegen Spijkenisse.

Tekst: Ton Beije

Echt tevreden was trainer Middelkoop niet over het duel van vorige week zaterdag bij WNC, ondanks de winst. ,,Wij hebben die wedstrijd niet goed gespeeld en heeft WNC de kansen die ze wel kregen niet afgemaakt. De voetbalwet die dan geldt was zaterdag ook aanwezig. Wij konden terugkomen in de wedstrijd en na de rode kaart bij WNC was het wachten op de goals. We hebben dus twee extra leermomenten gehad: 1) wij moeten zelf beter aan de wedstrijd beginnen, 2) hoe spelen we een overtal 11 tegen 10 goed uit?”

Gaatje

Zaterdag dus de uitbeurt bij Spijkenisse, dat twee punten minder heeft dan de Westlanders. Middelkoop: ,,De wedstrijd van zaterdag tegen Spijkenisse kan ons helpen om een klein gaatje te slaan naar een aantal ploegen onder ons en mogelijk de aansluiting zoeken naar de bovenste ploegen.”

Eigen kracht

De trainer van FC ’s-Gravenzande weet ook dat zijn ploeg het niet cadeau zal krijgen. ,,Spijkenisse heeft haar organisatie prima op orde en maakt ook makkelijk doelpunten, zeven tegen Capelle. Wij zijn dus gewaarschuwd gezien het feit dat wij moeite hebben om op de nul te spelen. Het zal een wedstrijd worden waarin beide ploegen niet veel voor elkaar onder zullen doen en waar beide trainers uitgaan van eigen kracht en hopelijk is dit zaterdag genoeg voor drie punten.”

FC ’s-Gravenzande kan zaterdag niet beschikken over doelman Jur Jouvenaar en speler Kilian Berkhout.

Lees verder
Net binnen