Warming-up Vierde Divisie (zo) | Maurizio Ceccucci: ,,Kunnen aan de bak”

RKAVV kwam bijna een week terug niet verder dan een 0-0 gelijkspel bij De Zouaven. Dat kostte de ploeg van trainer Maurizio Ceccucci (foto) gelijk de koppositie, die nu weer wordt ingenomen door HBS en SJC. De Leidschendammers volgen op één punt.

Tekst: Ton Beije

Logisch dat RKAVV komende zondag, thuis tegen Alicdes, alles zal gooien op het binnenhalen van de drie punten om vooral de aansluiting bovenin vast te houden. Over die 0-0 bij De Zouaven was Maurizio Ceccucci natuurlijk niet tevreden. ,,Teleurstellend uiteraard, we hadden zeker een aantal goede mogelijkheden om te scoren, maar het was een lastige wedstrijd tegen een ploeg die negentig minuten lang compact op eigenhelft speelde en vanaf de eerste minuut al begon met tijdrekken. Maar goed, je kunt daarvan vinden wat je wilt, maar het is nu zaak om daar de volgende keer beter mee om te gaan.”

Ranglijst

Dat RKAVV na één week de koppositie weer moest afstaan is iets, waar de trainer niet echt mee zit. Hij: ,,We zijn pas zes wedstrijden onderweg, dus de ranglijst zegt me niet zo veel. Het belangrijkste is om nog fitter te worden en onze speelwijze verder te ontwikkelen.”

Niet onderschatten

Dan de wedstrijd van zondag op de Kastelenring tegen Alcides. Ceccucci over die tegenstander uit Meppel: ,,Ten opzichte van de afgelopen seizoenen hebben ze nu zeven nieuwe spelers in de basis  staan en ze hebben nu al net zoveel punten als vorig seizoen bij de winterstop. Dus we kunnen aan de bak.” Geen team dus om te onderschatten! ,,Klopt helemaal, maar überhaupt moet je niemand onderschatten, dat is dodelijk”, aldus Ceccucci.

Aderlating

Dan de personele bezetting, waarbij de ploeg te maken heeft met een tegenvaller. Ceccucci: ,,Helaas zijn we Remco Overdevest een paar weken kwijt en dat is een behoorlijke aderlating. Naast Remco missen we al een hele tijd een aantal vaste krachten, maar de jongens die er tot nu staan, doen het goed dus daar ben ik blij om.”

Lees verder
Net binnen